top of page

Elfde M-IDZOMER sluit af met 5700 bezoekersLEUVEN - De elfde editie van het muziek- en cultuurfestival georganiseerd door M Leuven en Het Depot kreeg de afgelopen vier dagen in de zalen en tuin van M, 5700 muziek -en cultuurliefhebbers over de vloer. Ze genoten van livemuziek, expo’s van Wael Shawky, Naufus Ramírez-Figueroa, Open M en een toonmoment van M-resident Tom Hallet.

'Mensen samen zien genieten van cultuur en muziek in M blijft telkens weer bijzonder. Dankzij de samenwerking tussen Het Depot en M Leuven ontstaat er een unieke wisselwerking van talent op vlak van kunst en muziek. Dat deze combinatie wordt gesmaakt, merk je aan de bezoekerscijfers. Dit jaar telden we 5700 bezoekers, we kunnen dus zeker spreken van een succes. Ik kijk alvast uit naar de volgende editie!', aldus Denise Vandevoort, schepen van cultuur en voorzitter van de raad van bestuur van M.


Van Sylvie Kreusch tot Tindersticks

'Tijdens M-IDZOMER vullen we onze lopende tentoonstellingen aan met verrassende performances, installaties en slam poetry geïnspireerd op de M-collectie', zegt Peter Bary, algemeen directeur van M Leuven op zijn beurt. Met ‘Mare’ toonde opkomend talent Tom Hallet het resultaat van zijn M-residentie. M-IDZOMER laat muziekliefhebbers kennismaken met tentoonstellingen als ‘Wael Shawky’ en ‘Open M’. Dat terwijl kunstliefhebbers zich kunnen onderdompelen in het muzikale aanbod van Sylvie Kreusch tot Tindersticks. Aan de bezoekerscijfers te zien wordt deze combinatie goed ontvangen.

'Het is een succes gezien de omstandigheden (na twee zomers onderbreking). Het blijft genieten in de unieke setting van M. Hoogtepunten waren Tindersticks, Buffalo Tom en Black Sea Dahu. De ontdekking van het jaar? Bobbi Lu op de Sound Track Stage.”, vertelt Mike Naert, algemeen en artistiek directeur van Het Depot.
Hoogtepunten

M-IDZOMER startte afgelopen donderdag met laureaten Bobbi Lu en SEVENS op de Sound Track Stage. Voor een spannende mix en expressief optreden kon je terecht bij Sylvie Kreusch. Vrijdag werden bezoekers getrakteerd door Ruben Block op nieuw werk met een eigentijdse sound. Op de Sound Track Stage gaven laureaten Cesar Quinn en Porcelain id het beste van zichzelf. De Britse band Tindersticks zorgde op zaterdag voor een ontspannen sfeer met hun melancholische beats. Laureaat BLUAI nam iedereen mee in hun dromerige lo-fi wereld. Ook aan de kids werd gedacht. De iets ouderen konden hun hart ophalen tijdens de familieparcours, terwijl de allerkleinsten samen met Kapitein Winokio zongen en dansten. Tijdens de laatste festivaldag speelde Intergalactic Lovers muziek van hun kersvers album ‘Liquid Love’. Laureaat Nona Problema was ook van de partij met heerlijke ecologische sprookjesmuziek. In de museumzalen toonde M de kunstzinnige wereld van ‘Naufus Ramírez-Figueroa’ en ‘Wael Shawky’. Regionaal en nationaal talent viel te ontdekken in ‘De Tien’ en ‘Open M’. Aansluitend op zijn M-residentie toonde Tom Hallet nieuw werk en een performance van altviolist Victor Guaita en danser Jacob Storer. Het magisch cinematisch orakel Telemagic bracht indrukwekkende videowerken gecreëerd door vijftien jonge makers.


M-IDZOMER gemist? Bekijk dan hier de aftermovie. Zet ook alvast volgende data in de agenda: 27 tot en met 30 juli 2023. Dan vindt namelijk de twaalfde editie plaats.

(Foto's Diederik Craps)

19 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page