top of page

Eindelijk voetpad tussen centrum en station alsook bijna vernieuwde kruisingHOEILAART - Sinds kort ligt er een voetpad, die naam waardig, tussen het centrum en het station. Driewerf hoera want nu hoef je geen extra paar schoenen mee te sjouwen als je in Brussel werkt of moet gaan solliciteren. Maar menig chauffeur zal nog nooit gemerkt hebben dat er her en der voetpaden ontbraken.

Want die raast maar doorheen die Vlaanderenveldlaan en die Charles Melottestraat aan te hoge snelheid richting Hoeilaart (naar beneden) of richting N 275 ofte de Terhulpsesteenweg (naar boven)(die nu ook onderbroken is). Halfweg zijn er nu wel enkele snelheidsremmers, zeg maar obstakels aangebracht, maar met wat slalommen en zonder tegenligger brengen die dingen nauwelijks soelaas. Maar verder geen geklaag want Hoeilanders en anderen kunnen voortaan via een echt voetpad van en naar het station. Wellicht voor het allereerst en we zijn bijna 2023... Intussen wordt ook een aloud maar gevaarlijk kruispunt aangepakt namelijk dat van de Melottestraat/Georges Hynenstraat. En grondig zo te zien.


© Michel Van Mullem


Ingesloten

De zichtbaarheid is er zo goed als nul dus schrik je je rot als er links of rechts een voertuig opduikt. Andere kant van de medaille is dat de omwonenden door de ontelbare werken in de nabije omgeving zo goed als ingesloten raken en dan maar doorheen het sjieke Pitoresque een uitweg moeten vinden. De planning was om eerst de boordstenen van het kruispunt af te werken om nadien, mits een kortere onderbreking, het kruispunt zelf af te sluiten, luidde het. Dit blijkt in de praktijk niet veilig, noch voor de werkmannen, noch voor de weggebruikers besloten de wegenwerkers. 'In deze fase worden de klinkers verwijderd en de weggoten, langs de vier zijden van het kruispunt, vervangen. Het kruispunt zelf wordt nieuw aangelegd in asfalt zonder verhoogde drempel', klinkt het werkplan. Voetgangers zullen steeds doorgang hebben langs de werf. Fietsers moeten een omleiding volgen via de Tulpenlaan en de Berkewegel. Ben je met de auto dan is het centrum bereikbaar via de IJzerstraat, C. Coppensstraat of langs de andere kant van het kruispunt via de Amerikalaan. Wat het C. Melottestraat-gedeelte tussen de N275 en het kruispunt betreft is het centrum is bereikbaar via de Rozelaarlaan, Jean Velgestraat en Amerikalaan.


© Michel Van Mullem


© Michel Van Mullem


© Michel Van Mullem208 weergaven0 opmerkingen
bottom of page