top of page

Eerste schooljaar Vonk! start in Sohie want POM-gebouw niet tijdig klaarHOEILAART – Op 1 september opent tienerschool VONK! de deuren en dat is bijzonder omdat Hoeilaart nooit eerder onderwijs na de lagere school te bieden had.

Tienerschool VONK! krijgt -zoals intussen een hele tijd bekend- haar vaste stek in het voormalige POM-gebouw in de J.B. Charlierlaan. De gemeente stelt dat gebouw via een erfpachtovereenkomst ter beschikking van de GO!-scholengroep SCOOP, die het verbouwt en ‘schoolrijp’ maakt voor een eerste en tweede middelbaar.

'Aangezien er bij de duurzame verbouwing meer komt kijken dan oorspronkelijk gedacht, zullen de eerste 75 leerlingen op 1 september 2022 nog even starten in het GC Felix Sohie', klinkt het evenwel. 'Na de kerstvakantie verhuizen ze definitief naar de J.B. Charlierlaan. De lokalen van het GC Felix Sohie blijven ’s avonds en in het weekend beschikbaar voor de verenigingen'.

Blijkbaar wonen de meeste toekomstige leerlingen in Hoeilaart en zullen ze voet of met de fiets naar school komen. Voor hen komt er een fietsparking in de tuin van het GC Felix Sohie.

'Op 1 september 2023 zullen de leerlingen die dit schooljaar begonnen, doorschuiven naar het tweede middelbaar en zal VONK! opnieuw 75 leerlingen in het eerste middelbaar verwelkomen'. INFO: VONKHOEILAART.BE - INFO@VONKHOEILAART.BE

(Foto's Michel Van Mullem)
166 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page