top of page

Eerste Doendercross oogst meteen verrassend groot deelnemersveld uit de hele regioHOEILAART - Afgelopen zondag was het zover: de allereerste cyclocrosswedstrijd in Hoeilaart. Voor deze 1ste Doendercross werkten WTC Hoeilaart, Wielervrienden Zennevallei en enkele enthousiastelingen samen. Uiteindelijk telden de inrichters 120 deelnemende kinderen en bijna 70 volwassenen.

De vele toeschouwers genoten van een cross voor volwassen alsook van diverse jeugdreeksen en dat in een uniek kader en in een optimale sfeer. Initiatiefnemer Jan Lemeire: 'Met de Wielervrienden Zennevallei rijden we verschillende wedstrijden in Vlaams-Brabant voor volwassenen en het leek me leuk om ook eens een editie in Hoeilaart op poten te zetten. Ik vond in WTC Hoeilaart een partner om er ook enkele jeugdreeksen aan te koppelen. Zo kreeg de 1ste Doendercross snel vorm. Het plezier van het veldrijden stond voorop. Iedereen kon deelnemen met welke fiets dan ook, en je moest absoluut niet aangesloten zijn bij een club, federatie of een officiële licentie'.
Wielerclubs

Lange tijd was er een WVZ-cross (regelmatigheidscriterium van 15 crossen rond het Brusselse) in Maleizen, maar die weide is nu volgebouwd. Lemeire: 'Zo kwam ik op het idee van een Hoeilaartse cross. De wielerclub van Hoeilaart (WTC) sprong onmiddellijk mee op de kar. Een aanvraag om de weide achter het containerpark te gebruiken werd geweigerd door de ANB. Het gemeentepark was een tweede optie, maar bleek gauw een superkeuze. Je kan er een gevarieerd parcours (wei, bos, paadjes, trappen, zand, talud, …) aanleggen in een mooie setting. We hebben ook snel besloten er wedstrijden voor de jeugd aan vast te koppelen, met de missie “iedereen op de fiets". En ondanks het feit dat niemand van de inrichters ervaring had, werd het een succes. Doorgewinterde crossers vonden dit het mooiste parcours van het seizoen! Kinderen gaven het beste van zichzelf. De kleintjes moesten maar een deel van het parcours afleggen, maar vanaf het 5e studiejaar werd het hele parcours van 2 km gereden. Er waren leden van verschillende wielerclubs (Hoekske Maleizen) die meereden en natuurlijk getraind waren, maar ook veel kinderen voor wie het de eerste cross was. Uit handen van de burgemeester kregen ze allemaal een medaille, en fier dat ze erop zijn!! Heel veel kindjes zijn met hun medaille in de hand ’s avonds in slaap gevallen. (waaronder mijn zoon, die ook nog een beker in zijn andere hand had)'.
Traditie

Pascal van Zuijlen, voorzitter van WTC Hoeilaart : “Als club willen we zoveel mogelijk mensen bereiken en onze club een mooie uitstraling geven in de Druivenstreek. Daarom proberen we verschillende evenementen te organiseren om zo eventueel potentiële leden warm te maken voor onze vereniging. Hier slagen we zeer goed in met een groei van het ledenbestand van bij 50 % en spelen we echt met idee om een jeugdwerking op te starten. We hopen dit in najaar vorm te geven. De Doendercross was alvast bij zijn 1ste editie een schot in de roos en wie weet de start van een jaarlijkse traditie waarbij natuurlijk het aspect van het plezier van het veldrijden belangrijk moet blijven en voor iedereen toegankelijk moet worden, zowel jong als oud. We hopen natuurlijk hierdoor zoveel mogelijk mensen uit de druivenstreek warm te maken voor de fietssport en dit bij jong en oud.

FOTOREEKSEN

© Joram Van Mullem


DoenderCross HOEILAART 2023


Volwassenen:

Kindercross 1:

Kindercross 2:

Kindercross 3:

Kindercross 4:


Hieronder vind je per reeks de top drie


TOP 3 WVZ cross – Volwassenen cross

1. Killian De Groodt (Strombeek Bever)

2. Wim Feyaerts (Haacht)

3. Jonas Demuylder (Overijse)


Top 3 Hoeilanders bij de Volwassenencross

1. Frank Ysebaert (18 de plaats)

2. Wim Borremans

3. Maarten Coorevits


Bij de jeugdcorssen :


Geboortejaren 2015-2020:

eerste meisje: Inna De Pauw (Ottenburg)

top drie bij de jongens:

1. Ingmar Lemeire (Hoeilaart)

2. Xaver Van Hecke (Herent)

3. Liam Young (Tervuren)


Geboortejaren 2013-2014

eerste meisje: Zarah Michiels (Overijse)

top drie bij de jongens:

1. Scott De Pauw (Ottenburg)

2. Lias Jaspers (Duisburg)

3. George Janssens (Duisburg)


Geboortejaren 2011-2012

eerste meisje: Louise Ysebaert (Hoeilaart)

top drie bij de jongens:

1. Billie Pauly (Hoeilaart)

2. Imko Devroye (Sterrebeek)

3. Rune Van Gestel (Overijse)


Geboortejaren 2008-2010

top drie

1. Lukas Young (Tervuren)

2. Mauro Van Gestel (Overijse)

3. Tiago Van Hecke (Ronse)


Geboortejaren 2005-2007

top drie

1. Xander Danckaarts (Overijse)

2. Mathieu Ullens (Hoeilaart)

3. Lorenz Luyten (Overijse)

551 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page