top of page

Een buurtpark voor Tentrappen dankzij DoendersbudgetHOEILAART – Met maar liefst 35 % van alle stemmen werd de inrichting van het buurtpark in de wijk Tentrappen tot grote winnaar gekroond. Hun project zal dan ook als eerste gerealiseerd worden.

'In de komende maanden zitten de gemeentediensten samen met de projectindieners om het project verder vorm te geven en in uitvoering te brengen. Naast maatregelen om de verkeersveiligheid te verhogen zal onder andere werk gemaakt worden van een naambord en nutsvoorzieningen voor activiteiten die in het park plaatsvinden', klinkt het.


Zodra het project rond het buurtpark gerealiseerd is, zal van start gegaan worden met de realisatie van een tweede project, namelijk de realisatie van een street-art kunstwerk op de gevel van SJC Koldam. Dat project kwam met 15 % van de stemmen op een tweede plaats terecht in de rangschikking. Voor de bepaling van het type kunstwerk zal opnieuw beroep gedaan worden op de Hoeilaartse bevolking. Op die manier kan er werk gemaakt worden van een gedragen ontwerp.


Wanneer beide projecten afgerond zijn, wordt bekeken of er nog middelen overblijven binnen het Doendersbudget. Indien dat het geval is, zal men uitzoeken of het haalbaar is om nog een derde project uit de shortlist te realiseren. De keuze voor een derde project zal afhankelijk zijn van het beschikbare budget en het aantal behaalde stemmen voor het project.

Op vlak van burgerparticipatie heeft de gemeente in het meerjarenplan 20-25 onder meer 25.000 euro voorzien waarover de burgers zelf mogen beslissen hoe dit besteed wordt. Alle Hoeilanders kregen de kans om ideeën waar heel Hoeilaart beter van wordt, voor te leggen én uit te voeren. Alle stemmen zijn intussen geteld en de winnaars zijn gekend! Tot 19 september konden alle inwoners stemmen op een van de zeven projecten die de shortlist van het Doendersbudget gehaald hebben. Er werden in totaal zo’n 310 stemmen uitgebracht.


Voor de volledigheid geven we je hieronder graag nog de finale eindstand van alle projecten:


Project Behaalde stemmen (%)

1 Buurtpark Tentrappen 35 %

2 Street-art SJC Koldam 15 %

3 Stickers op elektriciteitskasten 12 %

4 Vredesplek 12 %

5 Overkapping aan het parkpaviljoen 11,5 %

6 Design zitbanken 8 %

7 Feestelijke afsluiting Nerojaar 6,5 %108 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page