top of page

Duisburgse zomerlinde nog steeds in de running voor 'Boom van het Jaar'TERVUREN/DUISBURG - Via onderstaande link kan je er nog steeds voor zorgen dat de zomerlinde aan de Huldenbergsestraat in Duisburg 'Boom van het Jaar' wordt. Deze fraaie gigant is 25 meter hoog, heeft een omtrek van 555 cm en is 292 jaar oud.

'Vlakbij het centrum van het Vlaams-Brabantse dorpje Duisburg ligt een 2000 jaar oud kruispunt waar deze prachtige zomerlinde staat naast een idyllisch kapelletje', luidt de story. 'Het kruispunt vormt een knooppunt van geplaveide oude wegen waar overblijfselen uit de Romeinse tijd de tand des tijds hebben doorstaan. De linde werd geplant in de eerste helft van de 18e eeuw en vormt een prachtig plaatje met het golvende akkerlandschap van Duisburg. Naast zijn mooie representatieve groeivorm is het ook de hoogste, dikste en oudste zomerlinde in de regio'. Rede te meer om nu meteen je stem uit te brengen.


Kapel

De veldkapel aan de voet van deze zomerlinde is gewijd aan de H. Barbara. De kapel werd in 1863 opgericht en bijna een eeuw later gerenoveerd door een zekere heer Troberg, wiens vader zijn belofte om een kapel op te richten als zijn familie de Tweede Wereldoorlog zou overleven, niet nakwam. Sinds 2010 zijn zowel de veldkapel als de zomerlinde beschermd als monument, en onlangs werden beide ook aangewezen als bouwkundig erfgoed.27 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page