top of page

Drummers uit Kortrijk en de Druivenstreek stunten in het festivalparkDRUIVENFESTIVAL - De aangekondigde uitgebreide drumsessie van meer dan 100 deelnemers oogde indrukwekkend. En van zodra het eigenlijke drumgeweld losbarste, bezorgde het menigeen kippenvel en ook een beetje ongemak aan beide oren.

Het werd evenwel een waar muzikaal festijn voor de kenners en de leek. Een rake keuze van de organisatoren want de oorverdovende en innemende act paste als een jas bij het festivalthema 'Yeehaw' zijnde de wereld van het Wilde Westen. Het gros van de speelvloer werd ingenomen door Kortrijkse percussie. In een hoek van het terrein gaven drummers van ondermeer Hoeilaart en Overijse van katoen. De drummers van uiteenlopende pluimage (het festivalthema!) lieten horen wat ze in hun mars hadden op aangeven van vier superdrummers op het podium, allen uit het Kortrijkse, leden van de intussen ook internationaal bekend geworden drumvereniging.


Oordopjes

Op het drummenu: Foo fighters, Bon Jovi, Mark Ronsom... 'We will rock you', My Hero', Welcome to the jungle', 'You give love a bad name' klonken over de wei van Ruusbroeck. Soms spetterend, soms ook veel van hetzelfde wat een uur langer maakt dan zestig minuten. Er had hier en daar wel uit een ander vaatje getapt mogen worden. En wie de oordopjes was vergeten, had daar achteraf ook wel wat spijt van. Maar al bij al, de kop van het Druivenfestival is er af, het feesten ingezet. Het tromgeroffel ruimt baan voor straattheater, concerten, rommelmarkt, vuurwerk, kaastaart, lichtstoet, Nerorock, enzoverder, enzomeer. Het staat allemaal keurig in het programmaboekje dat je overal kan vinden. Wij van Pitnieuws blijven het festival volgen tot aan het eind.


FOTO'S © MICHEL VAN MULLEM


★★★☆☆223 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page