top of page

Drie Hoeilaartse adviesraden formuleren hun noden en verwachtingen via memoranda



HOEILAART - 2024 is een verkiezingsjaar en het is de gewoonte dat burgers en verenigingen dan eens extra uitdrukkelijk hun verwachtingen meegeven aan de politici. Ook een aantal Hoeilaartse adviesraden hebben vertrekkende vanuit hun bevoegdheden rekening houdende met de realisatie en ook onvervulde verwachtingen van de voorbije gemeentelijke legislatuur hun bekommernissen en wensen op papier gezet.

Naast de algemeen maatschappelijk geldende noden werd er specifiek toegespitst op de vóór en in Hoeilaart lokale noodzakelijkheden. Zo lezen we bij de Milieuraad na een situerende inleiding enkele specifiek lokale situaties met betrekking tot de biodiversiteit (aanwezigheid en versterking), ‚ een gezonde leefomgeving, ƒ water, „ de klimaat en energietransitie, … ruimtelijke planning, † toezicht en sturend optreden, alsook de activering van de burger.

De Mobiliteitsraad met naast het vaststellen van een algemene leidraad en doelstellingen een aantal specifieke voorbeelden met betrekking tot snelheid, de doorstroming en sluipverkeer, veiligheid omgeving, het samengaan van verschillende verkeersgebruikers, parkeerbeleid, openbaar vervoer, vervoersarmoede, trage wegen, toezicht en sanctionerend beleid.

En de Seniorenraad dan met bijzondere aandacht voor de noden en verwachtingen van deze steeds groeiende doelgroep zoals het huis van de senior, gezondheid en zorg, sport en beweging,sociale inclusie, participatie en communicatie, economische inclusie en participatie, mobiliteit en veiligheid alsook het algemeen veiligheidsgevoel.

In elk van de memoranda is er overigens de weerkerende vraag naar een nog betere participatie in het beleid. Deze vraag wordt bondig samengevat in: “Betrek en informeer ons tijdig, voortdurend en volledig”. Deze memoranda werden reeds overgemaakt aan alle in de Hoeilaartse gemeenteraad zetelende politici. 'Hopelijk zijn zij mee een leidraad bij het opstellen van de verkiezingsprogramma en finaal ook het bestuursakkoord', klinkt het.

De integrale tekst van deze memoranda zijn beschikbaar op de gemeentelijke website: è https://hoeilaart.be/memoranda-adviesraden-2024

125 weergaven0 opmerkingen
bottom of page