top of page

Door bemaling bouwproject Panquin zagen Robianovissers waterpeil van hun vijver zakkenTERVUREN - Op vier april meldden de Robianovissers dat het waterpeil van de Robianovijvers aanzienlijk gezakt was. Nader onderzoek wees naar de bemaling ofte het wegpompen van grondwater uit de nabijgelegen bouwput.

'De gemeentediensten hebben meteen contact opgenomen met ION en hun aannemer in de veronderstelling dat de bemaling, het wegpompen van grondwater uit de bouwput, naar alle waarschijnlijkheid aan de oorzaak ligt', aldus burgemeester Marc Charlier (N-VA). Er werd beslist om het opgepompte water niet langer naar de parkvijvers maar naar de Pastorievijver te pompen via een constructie over de weg. Charlier: 'Gezien de Duisburgsesteenweg diende afgesloten voor bodemsonderingen op 22 en 23 april, werd gebruik gemaakt van deze twee dagen om ook de stellingconstructie over de weg te bouwen. Sindsdien wordt het water teruggepompt en is het waterpeil van de Pastorievijver terug op normaal niveau gebracht. Het waterpeil van de tweede vijver, stroomopwaarts van de Duisburgsesteenweg, bleek evenwel niet mee te verhogen met het waterpeil van de eerste vijver (communicerende vaten) waardoor het nodig is om ook deze vijver vol te pompen. Sedert begin vorige week pompen onze eigen diensten het water verder stroomopwaarts naar de tweede vijver'.

'Hoewel de werken in de bouwput nu stilaan beginnen vorm te krijgen, zal de bemaling zolang deze niet “waterdicht” is afgewerkt noodzakelijk blijven, evenals voor het herstel van de opengescheurde steenweg zelf', liet Charlier ons nog weten. Verdere opvolging van het waterpeil van de Pastorievijver en de Robianovijvers tot het stopzetten van de bemaling zal zeker nodig zijn.


Foto's © André VerdrenFoto © Michel Van Mullem

105 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page