top of page

Doek valt voor smaakmaker 'tFestival, allerlaatste editie medio meiTERVUREN - Op vrijdag 10 en zaterdag 11 mei wordt afscheid genomen van 'tFestival in Tervuren. Die allerlaatste editie mag nog eens op de Markt uitpakken, daar waar het allemaal 14 jaar geleden begon.

'tFestival begon er aan in 2008 en werd op poten gezet door leerlingen van enkele Tervuurse scholen. We herinneren ons een van de allereerste persconferenties in een bovenzaal van het voormalige gemeentehuis aan de Brusselsesteenweg. We waren er de enige 'pers' namens Het Nieuwsblad en De Serrist. Enkele organiserende studenten hadden er ook plaats genomen alsook toenmalig burgemeester Bruno Eulaerts. Met de nodige fierheid werd het festival aangekondigd en we konden rekenen op drankjes en vrijkaartjes. Het festivalterrein op de markt zag er heel netjes en sjiek uit en bevatte alle ingrediënten voor een echt festival. Met echte lightshow, rookmachine en een handvol sponsors. Een waarlijk avontuur was begonnen, getuige de hierbij gevoegde foto's uit ons omvangrijk archief. Al denken we dat die uit 2014 dateren want het ginhg zo te zien nog door op de marktplaats.


Kopzorgen

Na edities op Panquin, Termunt en de Dorreweg reist straks het hele muziekcircus nog eens terug richting centrum. Het werd een lange en moeizame tocht. Telkens naar een nieuwe plek te moeten uitkijken, gaat niet in je kouwe kleren zitten. Zulks zorgt er ook voor dat je nooit een vaste stek hebt wat nefast is voor de technische uitbouw van het evenement en andere organisatorische kopzorgen. Zoals het tijdig vinden van medewerkers omdat je de vaste meer en meer ziet afhaken omdat ze ook een dagje ouder worden en hun leven een andere wending geven.

Met de jaren vormde de affiche van 'tFestival een steeds grotere blikvanger in de regio. Vooral dj's traden aan maar de laatste edities kwamen er ook klinkende live acts op de proppen. Zo passeerden ondermeer 2 Fabiola, Camille, Bart Peeters, Like Me, Average Rob en Guy Swinnen de revue en gaf het festival de zomerorganisatoren soms het nakijken. Met 'tFestival verdwijnt weer een fraai groot evenement in de regio na het verdwijnen van HeeTervuren.


(archief) Foto's © Michel Van Mullem


56 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page