top of page

'Dierenwelzijn moet bovenstedelijke materie worden en er is nood aan regionaal opvangcentrum'HOEILAART - De gemeente Hoeilaart heeft vandaag op het CBS principieel beslist om mee in te stappen in een intergemeentelijke samenwerking voor de ontwikkeling en uitbating van een dierenwelzijnscentrum in de regio.'De nood aan een dierenwelzijnscentrum in onze regio is groot', klinkt het.

'Los van het feit dat de meeste mensen goed voor hun huisdier zorgen, heeft een significant percentage nood aan asielopvang', laat Joris Pijpen (Team 1560), jarenlang schepen voor Dierenwelzijn in Hoeilaart, ons weten. 'Dat kan gaan van tijdelijke opvang in afwachting van een hereniging met de eigenaar tot langere rehabilitatieprojecten met een uiteindelijke herplaatsing. Ook merken we dat er meer en meer inbeslagnames gebeuren. Dat geeft grotendeels aan dat het aantal controles stijgt, en dat dierenwelzijn steeds een belangrijkere plaats inneemt in onze samenleving. Mensen verwachten adequate huisvesting en legale bescherming van en voor dieren'.


Empathie

'Het doet eenieder nadenken over hoe we als maatschappij onze verantwoordelijkheid tegenover dieren willen opnemen. Wie opgroeit met dieren en hier verzorgend en met respect mee leert omgaan, zal ook als volwassene meer empathie aan de dag leggen. We zijn er dus mee gebaat om dierenwelzijn serieus te nemen, of het nu gaat om huisdieren, boerderijdieren, of asieldieren', voegt hij er aan toe. 'Als schepen van Dierenwelzijn erken ik de noodzaak van een dierenwelzijnscentrum in de regio en hoop hier volgende legislatuur snel van start mee te kunnen gaan'.


Foto © Michel Van Mullem

43 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page