top of page

Derde stap actieplan 'Verkeersveilige schoolomgeving' gestartHOEILAART - Zoals inmiddels bekend wordt de schoolomgeving van Het Groene Dal heraangelegd. De werken die deze week begonnen zijn, worden gefaseerd uitgevoerd en zullen 4 à 5 maanden in beslag nemen.

De schoolomgeving verkeersveiliger en kindvriendelijker maken is het doel van de gemeente met het actieplan 'Verkeersveilige schoolomgeving'. 'Na het aanpassen van de verkeersstromen in stap 1 en een aantal aanpassingen zoals de Koldamparking een de slagboom in de Désiré Vandervaerenstraat in stap 2, zijn we bij de volgende stap beland', klinkt het.


Voetpad

Tot eind oktober 2022 is er de aanleg van een kiss-and-ridezone in de Waversesteenweg alsook heraanleg van de bestaande parkings langs de Waversesteenweg. Tussen 17 oktober en half november 2022 gaat men het voetpad in de Alexis Mousinstraat verbreden langs de zijde van de school inclusief het rooien van de bestaande bomen om plaats te maken voor dit verbrede voetpad. Van half november tot half december 2022 volgt de heraanleg van het schoolplein in de Willem Matstraat en van half december tot eind januari 2023 zijn er aanpassingen aan het kruispunt Weemstraat – Willem Matstraat. De weersomstandigheden kunnen er natuurlijk voor zorgen dat de planning her en der wordt gewijzigd.
Bereikbaarheid

Er wordt gegarandeerd dat tijdens de werken de school altijd veilig bereikbaar zal zijn met de fiets of te voet. Voetgangers en fietsers zullen steeds doorgang hebben langs de werf. DE gemeente laat echter weten dat het autoverkeer onvermijdelijk hinder zal ondervinden van de werken. 'Het is aangewezen om maximaal gebruik te maken van de beschikbare parkings in de buurt, zoals aan SJC Koldam en de Mariënparking, om de kinderen te voet naar school te brengen. Hier vind je aanbevelingen over veilig en efficiënt naar school gaan in Hoeilaart', luidt het. Op de gemeentelijke website kan je verder alle tekst en uitleg lezen omtrent het verloop van het autoverkeer gedurende de werken. Er zijn per fase zelfs handige plannetjes uitgewerkt die je meteen wegwijs helpen.
36 weergaven0 opmerkingen
bottom of page