top of page

Democraten Tervuren wil schade aan serviceflats De Vlonder niet met belastinggeld betalenTERVUREN - Het masterplan voor de Koninklijke Moestuin werd in 2013 nog volop uitgevoerd. Een belangrijk luik daarin was de bouw van nieuwe serviceflats langsheen de Leuvensesteenweg. Sinds de ingebruikname eind 2013 vertoont het gebouw gebreken. Thomas Geyns (Democraten Tervuren) bracht het debat naar de gemeenteraad en wil dat de gemeente juridische stappen onderneemt.


'Ik bracht zeer recent een plaatsbezoek en ik kon mijn ogen niet geloven. Ik wist dat er gebreken waren want ik was in 2015 al bij bevriende bewoners langsgegaan. De ramen waren toen slecht geplaatst. Ondertussen vertoont het appartement over de 3 verdiepingen grote barsten en is de vloer 1 tot 2 cm verzakt. Toen besloot ik via de gemeenteraad het gemeentebestuur te interpelleren” laat Thomas Geyns (Democraten Tervuren) weten. Volgens N-VA Tervuren betreft het louter esthetische schade die niet verhaald kan worden op de aannemer van destijds.


Renovatie

'Dit lijkt mij onvoldoende onderzocht. Het gemeentebestuur geeft toe dat er sinds 2013 al problemen zijn. Waarom heeft men dat tot 2022 gewacht om stappen te ondernemen? Men had onmiddellijk in overleg moeten gaan met de aannemer en een regeling uitwerken voor de renovatie. Nu zal de gemeente jaarlijks 50 000 euro vrijmaken voor de renovatie. Met andere woorden, de belastingbetaler zal deze renovatie moeten ophoesten. Die kosten zullen torenhoog oplopen. Dat is niet aanvaardbaar!' aldus Geyns. Schepen van Sociale Zaken, Lut Kint (NV-A) liet weten dat volgens het juridisch advies er geen slaagkansen zijn om via de rechtbank een schadevergoeding te bekomen.

'Dat lijkt mij een voorbarige conclusie. Op basis van het dossier dat we nu hebben is het volgens de advocaat moeilijk, dus moeten we ons dossier beter opbouwen. Het gaat om een terrein dat vroeger moerassig was. Mogelijks zijn er dus wel stabiliteitsproblemen. De gemeente moet dit laten onderzoeken met peilmetingen dit gedurende een langere periode zodat we vergelijkingen kunnen maken. De tijd dringt want de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer is bijna verstreken. Onze gemeenteraadsleden begrijpen niet dat men dit zolang heeft laten aanslepen' aldus Thomas Geyns.

115 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page