top of page

Goddelijke eerbetoon van Riguelle, Hautekiet, Peeters en Cooreman aan Randy Newman



HOEILAART - Vrijdagavond stonden Riguelle en Co in een overvolle foyer van Gemeenschapscentrum Sohie. Allen fans van Riguelle en/of Newman. En die konden zich verheugen op vier musici in heel goede doen. Ze hadden er zin in en het klonk dan ook navenant.

Toen Riguelle en Hautekiet in 1997 als duo begonnen te spelen bleek God’s Song één van de eerste nummers op hun playlist. Nu zoveel jaren later blijkt die Randy Newman nog altijd deel uit te maken van hun muzikale reizen. En de verwantschap met alles waar de wereldster voor staat druipt van de heren af. De totale sfeer van het o zo typische sfeer van een Newman-nummer, de wijze waarop de teksten bekken, de toonzetting, kortom zowat alles ademt Newman. Riguelle weet ook aardig in het vel van de Amerikaan te kruipen en zelfs zijn kenmerkende stem neer te zetten. Al bij al was het dus volop genieten van nummers als God's Song, Lonely at the top, The naked man (met knipoog naar Jan De Wilde die er op zijn beurt ooit een schitterende Nederlandstalige versie van uitbracht), Sail away (met sfeervolle samenzang in het café!), Ragtime, Toy Story, ... u leest het, we hebben ons niet verveeld. Zowat het hele Newman-repertoire ging er door want Riguelle beloofde songs uit de elf uitgebrachte albums van de meester. We konden er alleen maar gelukkig van worden.


Patrick Riguelle en Jan Hautekiet spelen Randy Newman, gezien op vrijdag 8 maart in de cafetaria van GC Felix Sohie in Hoeilaart. Een organisatie van 5 voor 12.

★★★★☆


Foto's © Michel Van Mullem












240 weergaven0 opmerkingen
bottom of page