top of page

De avonturen van de eenzame kerstchalet en andere horecaverhalenHOEILAART - Het zou de ronkende titel van een nieuw Nero-album kunnen zijn met een belangrijke rol voor Van Zwam. In de werkelijkheid gaat het echter om een houten (kerst)chalet die sinds begin december 'zomaar' pal voor het Nerocafé werd neergepoot. Warme artisanale wafels of leuk kerstprullaria zijn er echter niet (meer) te koop. Het is thans niet meer dan een onvervalst ijscokraam met artikelen afkomstig van een bekende Belgische ijsjesfabrikant. Vraag is: kan dit zomaar?

En mag zulk een iconisch gebouw uit het verleden ontsieren? Vindt het gemeentebestuur dat eigenlijk toelaatbaar? Iedereen moet voor alles en nog wat vergunningen en attesten hebben en maakt men hier dan een uitzondering? Het gebouw is eigenlijk wel als een soort blikvanger voor het gemeentelijk patrimonium. We contacteerden schepen van erfgoed Pieter Muyldermans (PRO Hoeilaart) voor wat duiding over het bouwsel op die plek. Die verwees ons echter meteen naar zijn collega Joris Pijpen (Open VLD) van Lokale Economie want die kreeg onze vraag intussen ook al op de gemeenteraad. Dan maar bij schepen Pijpen aankloppen. 'De administratie is hier nog mee bezig. Onze communicatie inzake het Nerocafe verloopt met de Brouwerij Haacht en dat neemt wat tijd', klinkt het dan.


Terrassen

Intussen doen er ook reacties van morrende Hoeilanders de ronde die het niet fijn vinden dat ze het voetpad op het Gemeenteplein ter hoogte van de horeca niet meer kunnen gebruiken want ingenomen door... terrassen. 'Nu moet men gedwongen over de straat of zelfs helemaal oversteken wat met een gezin niet zo evident is, laat staan met rolstoel of ander hulpmiddel', klinkt het. 'Er is een afsprakennota met de horeca om voldoende plaats te laten. We zullen de betrokken horecazaken daar nog eens op wijzen', beloofde diezelfde schepen.


(Facebook)


664 weergaven0 opmerkingen
bottom of page