top of page

Dankzij budget van 1,2 miljoen euro wordt het straks weer lekker rijden en fietsenHOEILAART – Lokaal bestuur Hoeilaart heeft zich voorgenomen om 1,2 miljoen euro vrij te maken voor het onderhoud en herstel van wegen. Met dit extra budget worden enkele invalswegen en bustrajecten veiliger gemaakt en in de verblijfswijken de nodige herstellingen uitgevoerd.

Het budget zal ingeschreven worden bij de aanpassing van de meerjarenplanning die in augustus 2023 wordt voorgelegd aan de gemeenteraad. De werken zullen in drie grote fases gebeuren in 2023 en in het voorjaar van 2024.

'Preventief onderhoud en herstellingen op verbindingswegen zullen gedaan worden met warm gietasfalt', zegt burgemeester Tim Vandenput (Open VLD) die sinds de afwezigheid van partijgenoot Marc Vanderlinden (Open VLD) diens taken als schepen overneemt. 'Het gaat vooral over scheuren en kleine oneffenheden die gevoelig zijn aan water en vrieskou. Zo verlengen we de houdbaarheid van die wegen met 5 tot 10 jaar. In woonwijken waar weinig verkeer komt, worden ook herstellingen van grotere scheuren of putten met gietasfalt uitgevoerd. Deze werken zullen in een eerste fase uitgevoerd worden vanaf september en worden geraamd op 236.500 euro. De woonstraten worden deels in 2024 verder aangepakt', aldus nog Vandenput.


Toplaag

'Op de invalswegen, verbindingswegen en in straten waar het echt nodig is, zal er een nieuwe toplaag worden gelegd. Dit verhindert dat de onderlaag asfalt en de fundamenten van de straat aangetast worden. Met deze aanpak wordt de toplaag afgefreesd en wordt een nieuwe laag asfalt over de hele breedte van de straat aangebracht. Concreet gaan we dit doen in de J.B. Charlierlaan (foto) tussen de post en het kruispunt met de H. Caronstraat, langs de buslijn in wijk Tentrappen, in de J. Kumpsstraat en in enkele delen van de W. Matstraat en de Koldamstraat. In bestaande projecten, zoals de G. Dekleermaekerstraat, krijgt de volledige straat een nieuwe toplaag. Het totaal extra budget hiervoor is 844.000 euro. Deze werken zullen deels in het najaar van 2023 plaatsvinden. De resterende straten komen in het voorjaar van 2024 aan de beurt. Op de aan te leggen toplagen zal ook een nieuwe belijning of fietssuggestiestrook geschilderd worden. Hiervoor voorzien we 112.000 euro”, besluit Tim Vandenput.

Of deze ingrepen met het soms nogal bijtend protest van de afgelopen dagen van een schare omwonenden verband houdt, laten we in het midden. Ook het feit dat het over een jaar verkiezingen zijn en rijwaardige straten meer aanspreken dan duizend affiches. Het vooruitzicht dat ook gebruikers van het openbaar vervoer na deze werken weer zullen kunnen genieten van een niet hobbelige reis, is onbeslist meegenomen.

54 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page