top of page

Cultuurwerker Wim Maris en Nerorock kregen elk een Hoeilaartse Parel 2024




HOEILAART - Na het uitgebreide cultuurfeest 'Iedereen Felix!' in GC Felix Sohie werden de tweejaarlijke Hoeilaartse Parels uitgereikt. Die gaan telkens naar een persoon en een vereniging. Deze keer waren Wim Maris en Nerorock de gelukkigen.

Naast het uitbaten van gemeenschapscentrum Felix Sohie, staat Wim Maris ook in voor allerhande Jazz-activiteiten in Hoeilaart. Zo organiseerde hij in 2023 verschillende concerten met “Jazz met Pit” en “Serreklanken”, maar heeft hij ook een Jazz-expositie uitgewerkt rond Jazz-muzikant Willy Roggeman. De opbrengst van deze tentoonstelling ging integraal naar “De Warmste Week”. 'De adem van de jazz: Leven en werk van Willy Roggeman' was overigens een prachtige combinatie van woord, klank en beeld, Kunst met andere woorden, gebracht op een sympathieke, ludieke en inspirerende manier. Het werd een boeiende expo met fijne gevarieerde muzikale interventies en met een mooie, originele installatie in de ‘Serre’. En zoals het jazzcats past, georganiseerd met de nodige zin voor improvisatie', klonk het. Tweede werd Ghislaine Dewolf, derde Christiane Vanderoy.





Onvoorwaardelijk

Nerorock is dan weer een hechte vriendengroep, die zich onvoorwaardelijk smijt voor hun doelstelling: een toffe rockdag tijdens het Druivenfestival, telkens weer goed georganiseerd met een leuke originele programmatie en grote publiekstrekker op de zondag van het festival. Tussendoor organiseren ze ook verrassende sessies in GC Felix Sohie. Tweede werd de vrijwiulligersploeg onthaalpoort Groenendaal, derde werd 5 voor 12.

De Parels werden uitgereikt door Pieter Myldermans (PRO Hoeilaart), schepen van Cultuur.


Foto's © Michel Van Mullem








545 weergaven0 opmerkingen
bottom of page