top of page

Crescendo CVO start nieuwe opleidingen voor volwassenen samen met gemeente en Vonk!HOEILAART - Op vraag van de gemeente Hoeilaart biedt Crescendo CVO nieuwe cursussen aan voor volwassenen in Vonk! en het Parkpaviljoen. Scholengroep SCOOP en scholengroep 5 (GO!) slaan de handen in elkaar en werken hiervoor samen.

'Door deze samenwerking stellen we onze infrastructuur niet alleen open voor de tieners, maar ook voor de ouders. Met zicht op levenslang leren is dit een mooie extra troef voor Hoeilaart', aldus Kurt Meeus, algemeen directeur van GO! scholengroep SCOOP.

Het nieuwe aanbod van Crescendo CVO is divers en spreekt een groot publiek aan. Meer nog, 'Het aanbod is specifiek ontwikkeld op basis van een rondvraag bij de bewoners', vertelt schepen van onderwijs in Hoeilaart, Joy Sergeys (Team 1560) op haar beurt..

In de gloednieuwe keuken van Vonk! start een cursus heerlijk werelds koken. Daar wordt ook ingegaan op thema’s zoals duurzaamheid en ecologie door te koken met restjes of zonder vlees.


Label

Sinds het begin van dit schooljaar krijgen deze themacursussen een nieuw label dat circulaire en ecologische opleidingen op de website van Crescendo CVO in de verf zet. Voor creatievelingen is er de cursus juwelen maken. Het fijne aan deze opleiding is dat je op het einde van elke les met een afgewerkt juweel naar huis gaat.

In het Parkpaviljoen worden cursussen techniek georganiseerd. Geïnteresseerden leren er klussen aan de hand van diverse thema’s zoals elektriciteit, loodgieterij en schilderen. Deze cursussen zijn bedoeld om nadien veilig thuis aan de slag te gaan. Maar je kan ook leren fietsen herstellen.

We geven al jarenlang lessen Nederlands voor anderstaligen in Hoeilaart', vertelt Marleen Mast, directeur Crescendo CVO. 'We zijn verheugd om ons aanbod te kunnen uitbreiden en de gemeente en scholengroep SCOOP als partners in deze samenwerking te hebben. Er is al heel wat positieve reactie op de cursussen gekomen en deze samenwerking is alvast een schot in de roos.

63 weergaven0 opmerkingen

ความคิดเห็น


bottom of page