top of page

Crescendo CVO & gemeente Hoeilaart starten volgend schooljaar nieuwe opleidingen voor volwassenenHOEILAART - Crescendo CVO en gemeente Hoeilaart slaan de handen in elkaar en organiseren komend schooljaar zes nieuwe opleidingen te Hoeilaart: Fietshersteller, Klussen: elektriciteit, loodgieterij en schilderen, (H)eerlijk werelds koken en juwelen maken. Deze opleidingen worden georganiseerd op basis van een rondvraag bij de Hoeilaartse inwoners in maart. Momenteel richt het CVO enkel Nederlands voor anderstaligen in te Hoeilaart.

Die opleiding blijft behouden maar nogal wat interesse gaat ook uit naar voorbereiding op selectieproeven bij de politie, Spaans en menig creatieve cursussen als keramiek of bloemschikken en zelfs Mediteren met Bie-Zen of Vlaamse Gebarentaal.

'Ik hoor vaak van mensen dat ze zin hebben een opleiding te volgen, maar dat de lessen te ver zijn van onze gemeente of niet in lijn met hun interesse,' aldus Schepen van Onderwijs Joy Sergeys (Team 1560). 'Daarom organiseerden we in het voorjaar een rondvraag die werd ingevuld door meer dan 200 inwoners en daar scoorden deze opleidingen het hoogste. In het CVO vinden we een enthousiaste en flexibele partner die deze opleidingen bij ons wil realiseren.' Marleen Mast, directeur van Crescendo CVO beaamt: 'Crescendo CVO profileert zich als kwaliteitsvol, innovatief en nabij. De vraag om in Hoeilaart cursussen ‘nabij’ de bewoners in te richten past dan ook volledig binnen de strategie van Crescendo CVO. De troeven van het volwassenenonderwijs zijn dat je voor elke module waarvoor je slaagt een officieel deelcertificaat krijgt. Bovendien krijgen alle cursisten van Crescendo CVO een gratis Office 365 pakket en er zijn tal van financiële voordelen zoals een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld. Je leert ook mensen kennen die graag dromen, durven en doen. Redenen genoeg om levenslang te blijven leren en ver hoef je het niet te zoeken', aldus Marleen Mast.


Lifestyle

'Er waren nog cursussen die hoog scoorden in de rondvraag zoals voorbereiding op (politie-examen) de selectieproeven politie, uitvaartmedewerker en Spaans(e les). We gaan eerst met bovengenoemd aanbod starten en zien of het aanslaat, en zo ja breiden we dit systematisch verder uit", aldus nog Sergeys. 'Naast opleiding in het volwassenonderwijs was er ook veel vraag naar lifestyle workshops. Deze gaan we komend schooljaar organiseren in samenwerking met lokale ondernemers, zoals Mediteren met Bie-Zen, Bloemschikken met TheBoite en Keramiek. Ons crea-aanbod in samenwerking met Avansa blijft ook behouden. We hadden ook graag Vlaamse Gebarentaal georganiseerd maar we hebben nog geen lesgever gevonden. We kijken ook naar een opleiding tot Ambassadeur van Hoeilaart maar omdat dit een programma is dat op onze maat moet worden uitgewerkt zal dit nog even duren.' Niet alleen het aanbod breidt uit, maar ook de lesplaatsen. Zo gaan de cursussen niet alleen door in het Gemeenschapscentrum Felix Sohie, maar ook in het Parkpaviljoen voor de technische opleidingen en in de nieuwe tienerschool Vonk! voor de kookcursussen.


Meer info & inschrijven via www.crescendo-cvo.be.

125 weergaven0 opmerkingen
bottom of page