top of page

Composthoop in brand door houtskoolrestenBOUTERSEM - Grote en kleine branden blijven schering en inslag ondanks alle oproepen om voorzichtig te zijn. Het ontstaan blijft aan het warme weer gerelateerd want in Boutersem ging het deze namiddag om de gevolgen van een barbecue.

'Op terugweg naar de kazerne merkten ambulanciers vanmiddag brand op in Boutersem. Het vuur was ontstaan doordat de bewoner van het huis enigszins ongelukkig de houtskoolresten van de barbecue op de composthoop had gegooid. Alleen waren die kolen nog niet voldoende afgekoeld, waardoor de composthoop in brand was gevlogen'.

En dan volgt meteen de obligate raad: 'Laat na een barbecue de houtskolen altijd voldoende afkoelen. Enkele uren volstaan daarvoor niet. Gloeiende kolen kunnen nog dagenlang hitte verspreiden. Nat spuiten met koud water is een optie om ze sneller te doen afkoelen'.

'Met deze hitte en droogte is het risico op brand veel groter. Je doet er dus verstandig aan om die barbecue even uit te stellen. Doe je het toch, wees dan voorzichtig. Massa’s tips op www.veiligbarbecuen.be!', aldus de brandweer.

(Foto's Hulpverleningszone Oost)23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page