top of page

Clubhuis van de Sint-Hubertus Tervuren wipschutters kreeg te maken met vandalisme
TERVUREN - Consternatie alom bij de Tervuurse wipschutters. Die vonden hun clubhuis aan de Broekstraat terug vol graffiti. 'Verschrikkelijk hoe ons clubhuis van de Sint Hubertus Tervuren wipschutters toegetakeld werd door daders die graffitikunst opzettelijk verwarren met vandalisme', liet voormalig burgervader Bruno Eulaerts zich ontvallen.

Enkele jaren geleden gaf de wipschuttersvereniging het nog bestaande clubhuis een facelift Bovendien liggen er zelfs plannen klaar om het interieur nog extra te verfraaien. Bruno Eulaerts: 'Het clubhuis is een plaats voor ontmoeting. We willen er een trekpleister voor ons gemeenschapsleven van maken. En dan wordt men geconfronteerd met deze vorm van vandalisme'. De site in het centrum blijkt al jarenlang een plek waar ook druggebruikers elkaar opzoeken en ook dealers hun opwachting maken wanneer het clubhuis gesloten is.


Burgerlijke partij

'We kunnen ons verheugen over het feit dat buurtbewoners attent reageren wanneer ze verdachte handelingen en/of daden van vandalisme opmerken. Na een tip uit de buurt is de politie erin geslaagd een aantal daders van dit vandalisme te vatten. Hartelijk dank aan de buurtbewoners en aan de politie ! Onze vereniging zal zich uiteraard burgerlijke partij stellen en een schadedossier indienen. Hopelijk kan de schade nu verhaald worden op de daders. Graffiti Art is immers niet hetzelfde als graffiti vandalisme. Voor onze jongeren, zonder criminele intenties, die 'echte' graffiti kunstenaars zijn, moeten gepaste locaties voor graffiti gecreëerd en voorbehouden worden', aldus nog Bruno Eulaerts.

Uitrgerekend nu besliste de gemeenteraad van Tervuren dat er een kunstwerk moet komen dat een boodschap van verdraagzaamheid en diversiteit moet verspreiden. Lokale kunstenaars kunnen tot 22 december een voorstel indienen. Kunstenaars wel te verstaan al kan het natuurlijk ook met graffitikunst.
41 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comentários


bottom of page