top of page

CD&V Hoeilaart vraagt dringend een gesprek met sociale woonmaatschappij over structurele gebrekenHOEILAART - De laatste weken en maanden regent het volgens CD&V Hoeilaart klachten over gebreken aan bestaande sociale woongelegenheden in Hoeilaart, die in het beheer zijn van de Gewestelijke Maatschappij voor Volkshuisvesting.

Wij worden bijna dagelijks aangesproken door bewoners die met problemen in hun woning of appartement zitten, zonder dat hieraan op korte termijn gevolg wordt aangegeven', vertelt Patrick Demaerschalk, gemeenteraadslid voor CD&V Hoeilaart. Dit gaat zowel over structurele gebreken aan een appartement als onvoldoende hulp bij technische problemen aan verwarming, geurhinder, enzomeer.'De firma die hiervoor moet instaat reageert niet of veel te laat, maar ook verschillende telefoonberichten van bewoners blijven zonder resultaat', merkt Demaerschalk op.


Wachtlijst

'Verder stellen wij vast dat heel wat sociale woongelegenheden in Hoeilaart reeds meerdere maanden leeg staan, te wachten op nieuwe bewoners', aldus Veerle Vandersype, lid van het Bijzonder Comité voor de sociale Dienst. Nochtans zijn er vele gezinnen en inwoners die zich hebben laten inschrijven op de wachtlijst voor een sociale woongelegenheid in Hoeilaart. 'Daarom hebben wij vanuit CD&V Hoeilaart contact opgenomen met de voorzitter en directeur van de woonmaatschappij om samen met ons een bezoek te brengen aan een aantal woningen om zo een oplossing te zoeken voor de verschillende problemen', zegt Demaerschalk. 'Van zodra wij vernemen wanneer dit bezoek zal doorgaan, verwittigen wij de betrokken bewoners'.

99 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page