top of page

CD&V-fractie wil live-stream vergaderingen om informatiedoorstroming te optimaliseren
HOEILAART - Te weinigen Hoeilanders wonen de vergaderingen van de gemeenteraad bij. vindt oppositiepartij CD&V. 'Echter, iedereen die regelmatig zo’n vergadering heeft bijgewoond, zal kunnen bevestigen dat er interessante onderwerpen aan bod komen, soms gevolgd door pittige politieke discussies', klinkt het. Daarom wil de partij dat de gemeenteraad via live streaming kan worden gevolgd.

'Mensen hebben vandaag de dag gelukkig nog het meeste vertrouwen in de plaatselijke politiek. De gemeentelijke politiek staat dan ook dicht bij haar inwoners en bespreekt hoofdzakelijk zeer specifieke lokale problemen', aldus de Hoeilaartse CD&V. 'Om niet alleen deze geloofwaardigheid in de lokale politiek te behouden maar ook om hierbij meer mensen te kunnen betrekken, is een moderne vorm van communicatie en informatiedoorstroming zeer belangrijk'.

Gemeenteraadslid Jo Portois: 'Daarom herhalen wij vandaag namens de CD&V-fractie opnieuw onze oproep naar het gemeentebestuur van Hoeilaart om de openbare vergaderingen van de gemeenteraad via live streaming op een eenvoudige manier bij haar inwoners te brengen'.


Burgerparticipatie

De partij laat weten dat je met een live-stream immers de vergaderingen van de gemeenteraad live van bij je thuis kan bekijken. En heb je die avond echter geen tijd, dan kan je de opname achteraf nog altijd herbekijken, ook deze van de vorige gemeenteraden. Want dergelijke toepassingen zijn vandaag technisch gemakkelijk realiseerbaar en dit met een financieel beperkte bijkomende investering. 'Vandaag wordt er van elke gemeenteraad reeds een audio opname gemaakt, waarmee momenteel verder niets gedaan wordt', laat gemeenteraadslid Patrick Demaerschalk weten. Voor CD&V Hoeilaart is het belangrijk om iedereen, zowel jong als oud, nauwer te betrekken bij de lokale politiek in Hoeilaart. 'Een moderne gemeente die burgerparticipatie hoog in het vaandel draagt, kan niet anders dan zich aansluiten bij ons voorstel en hier eindelijk werk van maken zodat we vanaf het najaar 2023 hiermee eindelijk van start kunnen gaan', besluit CD&V Hoeilaart.


FOTO Michel Van Mullem

27 weergaven0 opmerkingen
bottom of page