top of page

Burgemeester Tim Vandenput (Open VLD): 'Lokaal zie je een herverkaveling van het politieke landschapHOEILAART - Op de voorstelling van de nieuwe partij 'Democraten Tervuren' afgelopen zondag viel ons tussen het publiek niemand minder dan de Hoeilaartse burgervader op.

Omdat we twijfelden over enige toevalligheid vroegen we ons af of dit misschien nakende samenwerking inhield. En of Open VLD Hoeilaart medio januari ook al met enig belangwekkend verkiezingsnieuws op de proppen zal komen.

Vandenput: 'Ja ik was afgelopen zondag aanwezig in Tervuren. Dat deed ik in mijn hoedanigheid van Volksvertegenwoordiger voor Open VLD in Vlaams-Brabant, op vraag van Thomas Geyns. Democraten Tervuren is nog altijd een lijst waar de ruggengraat liberaal is. Je moet ook weten dat in Tervuren al jarenlang een kartel GT (Groot Tervuren)-Open VLD was dat daarna geëvolueerd is naar Open Tervuren in 2018. Ook daar was de ruggengraat telkens liberaal. Het is een feit dat de “traditionele partijen” het al een tijdje moeilijk hebben in het politieke spectrum. Zeker lokaal zie je in sommige gemeenten een herverkaveling van het politieke landschap. Ik begrijp je vraag hoe dat dan in Hoeilaart zou kunnen lopen...'.

Helaas maar begrijpelijk, daar wou hij (nog) niet verder op ingaan. Enn dat maakt de komende nieuwjaarsreceptie van de Hoeilaartse Liberalen overigens des te spannender.


81 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page