top of page

Burgemeester Lenseclaes breekt schouder tijdens eerste loop van het jaar

TERLANEN - Het nieuwe jaar was nog vers, de paden en steegjes drassig en vol modder. Dat belette de Overijsese burgemeester Inge Lenseclaes (OV2002/N-VA) niet om de loopschoenen aan te trekken en de eerste kilometers van het nieuwe jaar te verkennen want iedereen weet intussen dat ze een fervent loopster is in eigen regio maar ook ver daarbuiten. En het noodlot sloeg toe. De burgemeester kwam ten val en brak daarbij haar schouder. 'Ben inderdaad op een modderig wegje in Terlane gevallen. En het was een 'dikke patat', liet ze ons weten. 'Dom want ik loop super graag in de modder en ja ik ga dat blijven doen. In de modder lopen is terug een beetje “kind” zijn. Ik denk dat alle kinderen graag in plassen springen en zich vuil maken. En af en toe mag ik dat ook nog eens doen . Al bij al valt het nog mee, het is een “mooie breuk”, er is niets verschoven en dat moet ik nu zo houden. Dus eerst 10 dagen een draag-verband, nu nog een verband in de vorm van een “sjaal” om mijn arm te ondersteunen. Ik mag wel een aantal weken niet lopen dus wandel ik meer en maak ik foto’s voor de FB-pagina “op ontdekking in de Druivenstreek”. En uiteindelijk, heb ik veel geluk dat het dit maar is. Er zijn mensen die het nu veel moeilijker hebben. Daar heb ik al vaak aan gedacht. Tegen 21 maart moet ik echter weer in orde zijn want dan loop ik een halve marathon met het ZATeam in Sluis en in oktober staat er een hele marathon gepland. Dus nu goed rusten is de boodschap en daarna weer volop “trainen”.


12 weergaven0 opmerkingen
bottom of page