top of page

Broekstraat wordt klaargestoomd voor aanleg fietssnelweg F29TERVUREN - De fietssnelweg F29 zal voor een snellere en tegelijk veilige en comfortabele verbinding tussen Brussel, Tervuren en Leuven zorgen. De Broekstraat maakt deel uit van dat traject en wordt fietsvriendelijker ingericht zodat fietsers komende van Brussel voldoende ruimte hebben om het gemotoriseerd verkeer dat richting de Tervurenlaan rijdt te kruisen.

Vandaar dat de verkeerssituatie in de Broekstraat tijdelijk zal wijzigen voor de aanleg hiervan. Die werken lopen van 8 januari 2024 tot en met 18 maart 2024. In de Broekstraat zal daartoe een parkeerverbod in de volledige straat gelden. Doorgaand en zwaar verkeer (+3,5 ton) zal worden.verboden en voor de bereikbaarheid van de woningen wordt plaatselijk verkeer toegelaten in twee rijrichtingen. Het eenrichtingsverkeer vervalt tijdelijk. In de Melijndreef mag je enkel nog gedurende 30 minuten parkeren. De Melijndreef blijft overigens via de Broekstraat bereikbaar.


Doorgang

Ook in de Paleizenlaan is er een parkeerverbod om een vlotte doorgang van de Lijnbussen te verzekeren. De bushalte 'Tervuren Centrum' in de Broekstraat verhuist naar de Paleizenlaan.

'Stap voor stap bouwen we aan de fietssnelweg F29 tussen Brussel en Leuven. Zo zie je momenteel de houten fietsbrug staan ter hoogte van de Tervurenlaan. Deze fietsbrug wordt in het voorjaar 2024 op haar plaats gelegd over het Vierarmenkruispunt', klinkt het nog.

45 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page