top of page

Binnenkort verrijst nieuwbouwproject 'De Warande' aan BrusselsesteenwegTERVUREN - (Ver)nieuwbouw in het centrum van Tervuren beperkt zich niet tot het roemruchte Panquin-project maar laat zich op veel meer plaatsen zien. Deze zogenaamde bouwwoede wijzigt met sneltreinvaart de look van een gemeente. Zo is de Brusselsesteenweg er op enkele luttele jaren helemaal anders gaan uitzien. En binnenkort start de bouw van 'De Warande'.

Dat project zal een commerciële ruimte, enkele appartementen maar bovendien ook vier woningen bevatten. Voor 395.000 euro kan je er straks een appartement betrekken al moet je voor de hoogste verdieping 830.000 neertellen. De appartementen zijn 100 à 140 m² groot. Een stuk ruimer zijn de vier huizen die ook deel gaan uitmaken van 'De Warande' want meer dan 300m²/stuk. Kostprijs: bijna 800.000 euro.

Momenteel tref je er op het terrein ter hoogte van het huisnummer 48 een verkommerde kleine woning met garage en -verder weg van de steenweg- enkele huisjes ook al klaar voor de sloop. Op een zijmuur kan je nog restanten zien van vroegere reclameschilderingen. Blijkbaar huisde er ooit een 'coiffure'.


Woonfunctie

De Brusselsesteenweg in Tervuren heeft overigens steeds een winkel- of horecafunctie gehad behoudens de enkele nog intacte schitterende woningen die kenmerken bevatten van bouwstijlen als die uit het Interbellum, art nouveau of neo-classicisme. Doorheen de jaren kreeg de steenweg echter ook een woonfunctie. Denk maar aan de omgeving rond het Hof van Melijn of de voormalige kazerne Lempereur die in 2014 door Elk zijn Huis werd omgevormd tot drie commerciële ruimten en 25 appartementen. Projecten als 'De Warande' alsook 'Arboreto' verderop de steenweg gaan die trend verderzetten.

Nog vertellen dat je betreft 'De Warande' bij de aankoopprijs nog eventuele bijkomende kosten als BTW, registratierechten, ereloon- en aktekosten notaris moet bijtellen. Maar misschien is dit wel een overbodige mededeling vermits intussen al een flink deel van het bouwproject werd verkocht.
181 weergaven0 opmerkingen

Comentários


bottom of page