top of page

Begraafplaats heeft voortaan bloemenplukweideTERVUREN - Op de begraafplaats van Tervuren werd een plukweide ingezaaid. In het voorjaar wanneer de bloemen in bloei staan, kunnen bezoekers verse bloemen plukken en op het graf van hun dierbare leggen.

De plukweide bevindt zich aan de linkerzijde van de begraafplaats ter hoogte van de sterretjesweide. Een stuk gazon van ongeveer 125 vierkante meter is omgevormd tot een bloemenweide. Je zal er een breed palet van seizoensgebonden bloemen aantreffen die bloeien van april tot oktober. Denk aan tulpen, narcissen, kattenstaart, vlambloem, meisjesogen en diverse bloembollen. De vaste planten geven na het plukken een tweede bloei, zodat je de hele tijd geniet van nieuwe bloemen.


Sereen

De plukweide draagt bij aan een rustige en serene sfeer op de begraafplaats. De bloemen trekken ook vlinders en bijen aan en dat is dan weer goed voor de biodiversiteit. De aanleg past dan ook volledig in de strategie van verduurzaming en vergroening van de begraafplaatsen. Voorlopig is er enkel een plukweide gepland op de begraafplaats van Tervuren. Als dit een succes wordt, volgen later de andere begraafplaatsen.


Foto's © Michel Van Mullem


25 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page