top of page

Anouk en Elias verwelkomd met stortbui en heel veel applausDRUIVENFEESTEN - De kogel is door de kerk; de Druivenstreek heeft een nieuwe ambassadeur en vice-ambassadeur. Ze heten respectievelijk Elias Vanbaelen en Anouk Bellens en aan de twinkeling in hun ogen te zien, gaan ze er zich helemaal in gooien.

Traditiegetrouw werden op de openingsavond van de Druivenfeesten in Overijse de nieuwe Druivenambassadeurs bekend gemaakt. Net daarvoor namen de feesten een aanvang met de intrede van de reuzen en hun begeleidende fanfare al dachten de weergoden daar helemaal anders over. Een enorme plensbui kwam roet in het eten gooien en de hele ceremonie kon het publiek vanonder de enkele aanwezige partytenten aanschouwen. En wie dacht of hoopte dat dit plechtige moment even on hold ging, had het mis want de bekendmaking ging dwars door de Overijsese tsunami wat de verstaanbaarheid niet steeds ten goede kwam.


Topmodel

Uiteindelijk werd Elias Vanbaelen (21) uitgeroepen tot de nieuwe ambassadeur. Elias woonde tot een paar jaar geleden in Overijse, en vond nu in Huldenberg een vaste stek. 'Als Elias iets doet, doet hij het goed: in 2020 werd hij derde bij Topmodel Belgium, en hij mocht zich ook Jeugdtrainer van het jaar noemen tijdens zijn carrière bij ERC Hoeilaart', klonk het laudatio. 'De student Verpeegkundige in opleiding kijkt er enorm naar uit om onze streek mee op de kaart te zetten'.

Het lint van Vice-Druivenambassadeur ging naar Anouk Bellens (18). 'Anouk Bellens woont in Bertem, maar haar familie heeft wortels in de hele Druivenstreek', werd verkondigd. 'Ze maakte net haar studies Sportwetenschappen af, en begint binnen een paar weken aan de opleiding Leerkracht Lager Onderwijs. Als lid van het dans-showteam Are U Famous is ze het gewoon om in de schijnwerpers te staan, en dat zal dit jaar zeker van pas komen!'

(Foto Dieter Nijs)


(Foto Dieter Nijs)

194 weergaven0 opmerkingen
bottom of page