top of page

Amper negen dagen oud en toch al de Sint in de ogen kijkenTERVUREN - Zaterdag werd de markt van Tervuren vrij gemaakt voor het grootste Sinterklaasfeest in de regio. Ondanks de regen werd het toch weer een gezellig feest waarop ouders en grootouders met jonge kinderen present waren. Bijzonder is er de randanimatie en de uitbundige show met alle bekende Sinterklaasliedjes.

Uit alle hoeken van Groot Tervuren en ver daarbuiten kwamen ze naar hartje Tervuren ook al viel bij momenten de regen met bakken uit de lucht. Maar dat kon blijkbaar niemand deren. Een glimp van de Sint en zijn vaste medewerkers maakte alles meteen goed. Zeker de inbreng van het aanwezige legertje Pieten viel bij velen in de smaak. Geen gedoe over roetpieten en ander protest maar een gezellig onderonsje van gelijkgezinden. Volgens onze reporter ter plaatse was de jongste deelnemer amper negen dagen (!) oud. Het zat uiteraard goed ingeduffeld en mocht zelfs even op de schoot van de Sint. Alle leeftijden waren echter opgedoken want het blijft daar een waar familiefeest.

Koets

Traditiegetrouw daagde ook het voltalige schepencollege op, voorafgegaan door Tervuurse burgervader Marc Charlier (N-VA). De Sint zelf arriveerde samen met zijn hoofdpieten in een schitterende koets. Jammer dat we het rijtuig amper te zien kregen. Dat verscheen aan het begin van de Brusselsesteenweg en verdween kort daarop richting Kerkstraat. Een feestelijk rondje marktplein is organisatorisch misschien wat moeilijk al zorgt het natuurlijk wel voor een heugelijk beeld en een échte intrede. Opvallend was weerom de honderden meters lange rij Sintfans die aanschoof om de heilige man persoonlijk te onmoeten en een tekening te overhandigen in ruil voor snoep of mandarijntjes. Fijn dat Tervuren deze gebeurtenis -die soms al te vaak heel erg vroeg door kerstsfeer wordt overrompeld- zo fraai in ere houdt.


Foto's © Michel Van Mullem
43 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page