top of page

Amerikalaan en Acacialaan worden deels fietsstratenHOEILAART - De ene werken zijn nog aan de gang als andere reeds opduiken. Het slaat echt alle records in de regio dit jaar, maar dat hebt u zelf al aan de lijve kunnen ondervinden. Straks zijn in Hoeilaart een deel van de Amerikalaan en de Acacialaan aan de beurt want die worden fietsstraat.

'Met het invoeren van een fietsstraat krijgen de fietsers voorrang wanneer ze de Amerikalaan inrijden. Hierdoor kunnen fietsers ook op een veiligere manier de aansluiting maken van het fietspad, op de Amerikalaan. Verder willen we de verbinding tussen de fietssnelweg (F205 – Terhulpen-Brussel) en het centrum van Hoeilaart veiliger en gebruiksvriendelijker maken voor fietsers', klinkt het.

En wat mag en mag niet in zo'n fietsstraat? 'Iedereen mag er maximum 30 kilometer per uur rijden. Er geldt een inhaalverbod op de fietsers. Voor de rest blijft alles bij het oude', aldus de definitie.


Wennen

Het huidige fietspad wordt bovendien een voetpad, wat ook de veiligheid en het comfort van de voetgangers zal verbeteren. Misschien eerst wat wennen want als je daar jaren voorbijkwam zit er wellicht een patroon in je benen. In de week van 7 november 2022 worden de nodige wegmarkeringen aangebracht. Om deze veilig aan te brengen en correct te laten drogen zijn we genoodzaakt de straat enkele uren af te sluiten. Het verkeer wordt omgeleid langs de Vlaanderveldlaan. De exacte planning is afhankelijk van het weer maar de werken zijn voorzien op dinsdag 8 november of woensdag 9 november. In de week van 7 november, tijdens het aanbrengen van de nodige wegmarkeringen, zal het enkele dagen niet mogelijk zijn om langs de werfzones in de straat te parkeren.
23 weergaven0 opmerkingen
bottom of page