top of page

Aantal leerlingen in GO! scholengroep SCOOP stijgt met 4%



VLAAMS-BRABANT - Op 1 september 2022 mocht GO! scholengroep SCOOP 8826 leerlingen verwelkomen aan de verschillende schoolpoorten in de noordoostrand rond Brussel. Dat zijn er 338 meer dan vorig schooljaar ofwel een stijging van 4%.

Daarmee stijgt het aantal meer dan de geboortecijfers in de regio. 'Met GO! tienerschool Tangram en GO! tienerschool VONK! heeft de scholengroep er twee nieuwe scholen bij op twee jaren tijd. 'Toch is de stijging in het leerlingenaantal niet alleen hieraan toe te schrijven', vertelt Kurt Meeus, algemeen directeur van SCOOP. 'Ook bij andere scholen zoals bijvoorbeeld GO! basisschool De Regenboog in Grimbergen en GO! basisschool Spectrum in Buken zien we een stijging van meer dan 8 procent. Dit dankzij de enorme inzet van al onze onderwijsprofessionals. Zij garanderen kwaliteitsvol onderwijs op maat van elke leerling'.


Vaste waarde

Sinds 2013 is het leerlingencijfer in deze regio gestegen met bijna 18%. Met twaalf basisscholen, acht secundaire scholen en 1 academie voor podiumkunsten vormt GO! scholengroep SCOOP duidelijk een vaste waarde in de regio Overijse –Hoeilaart – Tervuren – Zaventem – Machelen – Kampenhout – Grimbergen –Kortenberg en Vilvoorde.

13 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page