top of page

'A night at the musical', een verkwikkende show met erg fijn stemmenmateriaalHOEILAART - Voorbije vrijdagavond werd plaats geruimd voor 'A night at the musical', een compilatie van musicalfragmenten in GC Felix Sohie. Leveraars waren Plezant & Interessant (Davidsfonds Hoeilaart), Sopraline en Hoeilander.be. We zagen en hoorden lokaal zangtalent dat in een bonte musicalmand grabbelde en wie dat wou een gezellige en aangename avond bood.

Musical en lokaal talent, het is en blijft een gewaagde combinatie maar meteen kunnen we u verklappen dat we met ons bezoek aan het gemeenschapscentrum die avond de beste keuze hadden gemaakt. Veel talenten en talentjes van weleer uit deze stal zijn al een poos uitgevlogen. Ze ruimden echter plaats voor nieuw en fris geluid waarvan er intussen ook in de musicals van Toneelgroep TROS in Overijse opdook. Talent drijft vroeg of laat boven.Voor deze zogenaamde night at the musical vielen geen bijhorende decorstukken te noteren laat staan fraai uitgedoste dansers of een wild om zich heen springende balletgroep. Het bleef sereen en soms een beetje uit hetzelfde vaatje tappend. We misten wat vaart en swung of een of ander vrolijk(er) lied en wat meer dynamiek.


Waaier

'A night' was een tikkeltje te statisch en de zangers plakten overwegend met hun ogen op de muziekstandaard die centraal op het podium stond. Het leek alsof men aan het aanwezige talent had gezegd hoe ze hun nummer moesten zingen terwijl er ook iets is als vertolking, voorkomen, mimiek, en ander visueels. Maar nu het goede nieuws... Wij hadden ondanks deze euveltjes een opperbeste muziekavond. Het moet bovendien gezegd worden dat diverse leden van het gezelschap er echt op vooruit zijn gegaan, matuurder werden, vastere stem kregen, kortom coaching en begeleiding in de afgelopen jaren heeft zijn vruchten afgeworpen. Het publiek kreeg zowaar een verkwikkende show met erg fijn stemmenmateriaal.Naarmate de avond vorderde kwam de honger naar alweer een groots uitgewerkte musical in de regio want hier huist onbetwist talent voor het genre. Nummers uit 'Notre Dame de Paris' en 'Dreamgirls' over 'West SideStory' en 'The Sound of Music' tot 'Fame' en The Greatest Showman'. Het werd een boeiende waaier aan musicalfragmenten. De liederen kwamen uit de kelen alsof ze dat dagelijks deden. En er werd wellicht hard getimmerd om al dat fraais bij elkaar te sprokkelen op avondlijke repetities achter de kerk van Hoeilaart. Graag nog meer van dat al mag het dus wat meer op smaak worden gebracht door kruiden uit de muzikale keuken. Opdat 'plezanter' geen dode letter blijkt.


'A night at the musical' van en door Plezant & Interessant (Davidsfonds Hoeilaart), Sopraline en Hoeilander.be, gezien op vrijdag 29 september 2023 in GC Felix Sohie in Hoeilaart.


Foto's © Michel Van Mullem


★★★☆☆

162 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page