top of page

50.000 euro voor 8 projecten die de handelskern versterken
VLAAMS-BRABANT - De provincie Vlaams-Brabant investeert 50.000 euro in projecten die de handelskern van Aarschot, Dilbeek, Geetbets, Halle, Leuven, Lennik en Lubbeek versterken.

'De versterking van onze lokale economie, zeker in deze moeilijke tijden met hoge inflatie en dure energiekosten, staat hoog op onze agenda', zegt Ann Schevenels (foto), gedeputeerde voor economie. 'Door handelskernversterkende initiatieven te ondersteunen, dragen we bij tot een bloeiende economie in onze streek. Daarnaast streven we naar leefbare en levendige dorps- en stadskernen met een toegankelijk en gevarieerd aanbod aan wonen, werken en detailhandel'.


Wandelroute

Eén van deze projecten is het project ‘Vaartkomparking: een (voetgangers)poort tot Leuven’ van de stad Leuven. Hiermee gaat de stad het winkelbezoek op wandelafstand van de Vaartkomparking in kaart brengen. De Vaartkomparking wordt als randparking gepromoot door de stad Leuven. Of en hoe gebruikers van de parking hun weg vinden naar de lokale handel en horeca is nog niet volledig gekend. Door naar bestemming en reden van bezoek te polsen bij de gebruikers van de parking, zal de stad in de toekomst kunnen inschatten in hoeverre bestaande initiatieven, zoals de gratis shuttle en het tarief van 4 uur gratis parkeren, of mogelijke realisaties zoals een aangenamere wandelroute naar het handelscentrum, bijdragen aan een bezoek aan de Leuvense handel en horeca. Via monitoring kan het lokaal economisch beleid rond de parking dus eventueel bijgestuurd worden.


Shuttle

'We hebben dit project bij de provincie ingediend om het potentieel van de Vaartkomparking nog beter te benutten. Op vrijdagen, zaterdagen en shopzondagen rijdt er een gratis shuttle van en naar het stadscentrum. Maar toch blijft die korte verplaatsing een reden om de Vaartkomparking nog niet ten volle te gebruiken en elders in de stad te parkeren. Via dit project willen we te weten komen hoe mensen zich nu én in een ideaal scenario naar de handelskern bewegen. Door bij gebruikers van de parking te polsen naar hun noden en wensen wat betreft die verplaatsing, kunnen we de randparking nog beter uitspelen', zegt Johan Geleyns (foto), schepen van handel van de stad Leuven. ​


10 weergaven0 opmerkingen

Comentarios


bottom of page