top of page

10 jaar Sohie: van wafeltjes in de bib tot Hoeilaartse Parels in de serreHOEILAART - Het voorbije weekend stond in het teken van 10 jaar Gemeenschapscentrum Felix Sohie. Het feestprogramma voltrok zich in de bib, de serre, de theaterzaal en de expositieruimte Molenberg. Het werd een eerder bescheiden viering zonder echte verrassingen. Topper werd zoals vooraf aangekondigd het erg fraaie concert van The Great Belgian Songbook waarover we het verder in een aparte bijdrage hebben.

Een decennium werking is niet noodzakelijk aanleiding tot hevig feestgedruis. De toeloop was eerder klein bij alle onderdelen Het was dus heel relax en ontspannen over de hele lijn. Vrijdag werd genoten van een After Work door Nerorock waarop meteen de eerste drie namen van Nerorock in september 2022 werden verklapt: het worden Radio Oorwoud, Yevgueni en Yong Yello.

De kinderen en hun ouders liepen zaterdag de bib plat voor vergsgebakken wafeltjes, een kundige sneltekenaar, een ballonnenkunstenaar, diverse drankjes en een schminkstand. In Zaal Molenberg boven de bib werd een tentoonstelling van de Heemkundige Kring geopend over de metamorfose van de voormalige school tot toenmalige GC Felix Sohie én de complete renovatie en nieuwbouw zo'n twaalf jaar geleden.


Parels

's avonds trad dan The Great Belgian Songbook aan en de volgende morgen werd het wat plechtiger met korte optredens van Nero's Muzikanten en het Jan Van Ruusbroeckoor -beiden met nieuwe dirigent-, een gelegenheidstoespraak van de burgemeester en de uitreiking van enkele Hoeilaartse Parels die door covid in de kast gebleven waren. Zo werd een parel uitgereikt aan Claude en Laurent Loits van De Drukkerij van Hoeilaart maar bij een breed lezerspubliek bekend als makers en drukkers van het weekblad De Serrist dat er begin dit jaar na 77 jaar mee stopte. Als vereniging kwam deze keer 'De Jonge Druivelaar' uit de bus. Alleen al het feit dat het gezelschap intussen 125 jaar bestaat, vroeg om hulde door middel van een Hoeilaartse Parel. Een zogenaamde Lifetime Achievement Award was weggelegd voor wandelclub 'Het Beukenootje' die intussen 40 jaar aan de weg timmert.

42 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page