top of page

‘Zorgsamen!’ Eerstelijnszone Druivenstreek stelt haar memorandum voorDRUIVENSTREEK/HOEILAART/OVERIJSE/TERVUREN - Eerstelijnszone (ELZ) Druivenstreek schreef een memorandum voor de kandidaten van de verkiezingen in 2024. Daarin vraagt het netwerk meer aandacht voor de thema’s welzijn en gezondheid bij het opmaken van het lokale gemeentelijke beleid na de verkiezingen. De uitgebreide omgevingsanalyse naar de specifieke noden van hun inwoners, vormde hiervoor de inspiratiebron.

(Op foto boven enkele bestuursleden van Eerstelijnszone (ELZ) Druivenstreek)


In het memorandum staan vier prioritaire thema’s en veertien aandachtspunten. De partners van ELZ Druivenstreek gaan er van uit dat in de volgende legislatuur minstens enkele punten in de nieuwe beleidsplannen van de gemeenten opgepikt worden. Zo kunnen ideeën en middelen beter ingezet worden en kan de kwaliteit van zorg in de regio nog verbeterd worden. De vier prioritaire thema’s van het memorandum zijn eenoudergezinnen met minstens één minderjarig kind, alleenstaande ouderen, het tekort aan welzijnsvoorzieningen en zorgverleners en het samenwerken tussen diverse disciplines, over de gemeentegrenzen heen.


Dialoog

“De tekst formuleert knelpunten die impact hebben op het aanbod en de kwaliteit van zorg en welzijn in onze zone,” aldus Dieter Verhaegen, bestuurder bij de ELZ en actieve kracht achter het memorandum. 'Er worden bewust geen oplossingen aangereikt. We gaan de komende legislatuur in dialoog met al onze partners om oplossingen te vinden en uit te werken. De afgelopen jaren hebben we een zeer goede samenwerking met heel wat partners kunnen uitbouwen, waaronder de lokale besturen. De covidcrisis heeft hier zeker meegespeeld.' Tot slot benadrukt Dieter Verhaegen nog: 'We hopen met dit memorandum aan te tonen, dat iedereen in het lokaal beleid zijn steentje kan bijdragen aan het verbeteren van de zorg voor en het welzijn van de inwoners. Het gaat niet alleen over meer aanbod creëren, maar ook over acties rond prioritaire doelgroepen, het tekort aan zorgverleners, de kracht van zorgzame buurten, de mobiliteit en taalcomplexiteit in onze zone, ...'.


57 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page