top of page

Zomervakantie begint met asfalteringswerken in de Frans Verbeekstraat
OVERIJSE - Op 1 juli start de uitbraak van de kasseistroken in de rijweg op het Stationsplein. Ook een deel van de bocht op het kruispunt met de J. Tombeurstraat wordt uitgebroken. Gelijktijdig met deze werken zal in de Fr. Verbeekstraat een andere aannemer starten met het verwijderen van de bovenlaag van het wegdek, vanaf huisnummer 85 (dus inclusief kruispunt met de Hagaard) tot en met Eeuwfeestplein huisnummer 19.

Die werken vangen aan op maandag 1 juli vanaf 7 uur en duren tot en met vrijdag 5 juli. De weg wordt vrijdag 5 juli opnieuw geopend voor verkeer van zodra het asfalt voldoende afgekoeld is. 'Daar kunnen we geen tijdstip op plakken. Rijd in de tussentijd niet over het warme asfalt', laat de gemeente weten.

Er wordt grote hinder verwacht in de volgende straten: Fr. Verbeekstraat. Verkeer komende vanuit Hoeilaart moet de omleiding volgen via Terspautlosweg – Sint-Annastraat – Brusselsesteenweg richting centrum Overijse. Deze omleiding kan in beide richtingen worden gevolgd. Ook de Lijn zal deze omleiding volgen. Alle straten tussen Hagaard en het Eeuwfeestplein zullen doodlopend zijn ter hoogte van de Fr. Verbeekstraat. Het Stationsplein dan. Het kruispunt met de Molendreef en de J. Tombeurstraat wordt afgesloten. Via de J. Bt. Dekeyserstraat kan je de parking op het Stationspein, AC De Vuurmolen, de Begijnhofsite (zwembad, CC Den Blank, bibliotheek, Tempo Overijse, …) en de parkeerplaatsen in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat bereiken.Weersomstandigheden

Nog meer Stationsstraat: het deel tussen de Waversesteenweg (S-bocht) en de Gebr. Danhieuxstraat wordt afgesloten door heraanleg van de voetpaden. Het kruispunt met de J. Bt. Dekeyserstraat blijft evenwel open. Zoals steeds is de planning afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij slecht weer (zoals bijvoorbeeld bij veel regen) kan er geen asfalt gegoten worden. Indien nodig, past mende planning dan aan.


Foto's © Michel Van Mullem
89 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page