top of page

Zomerlinde Duisburg geen laureaat maar tevredenheid om Vlaams-Brabantse overwinningDUISBURG - 'Onze Zomerlinde van Duisburg (foto) kreeg 994 stemmen, waarvoor dank. Blijkbaar niet genoeg want de Boom van het Jaar 2022 voor Vlaanderen staat in West-Vlaanderen', aldus Alex Clinkx.

'Toch warm dankjewel aan al wie op onze boom stemde en wij zijn toch fier dat onze linde voor Vlaams-Brabant "Boom van het jaar 2022" is'. De Bruine Kriekpeer van het West-Vlaamse Klerken heeft de wedstrijd ‘Baillet Latour Boom van het Jaar 2022’ gewonnen. De Zomereik van Lanaken (Limburg) en de Moerascipres van Ename (Oost-Vlaanderen) eindigden op de tweede en derde plaats. ‘Boom van het Jaar' is een jaarlijks initiatief van de Stichting Behoud Natuur en Leefmilieu Vlaanderen (SBNL-VL).


Inhoud

Deze stichting gaat op zoek naar de fraaiste bomen van België. Opvallend is dat het eerder gaat om de inhoud dan om de vorm want het verhaal van de boom primeert.

De winnaar wordt door het publiek aangeduid. Alzo bekwam de Bruine Kriekpeer 1.565 stemmen, de Zomereik van Lanaken 1.159 en de Moerascipres van Ename 1.118.

De winnaar geniet niet enkel van de eer maar ontvangt ook 2.500 euro voor de verzorging en eventuele herinrichting van de nabije omgeving van de boom. Volgend jaar komen Waalse bomen in aanmerking.

36 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page