top of page

Zogenaamd dorpsatelier wil aan toekomst van Neerijse sleutelenHULDENBERG/NEERIJSE - Deze week kregen de inwoners van Neerijse een opvallende huis-aan-huisfolder in de bus. Afzenders zijn een aantal enthousiastelingen die samen met de dorpsraad creatief nadachten over de toekomst van het dorp. Het initiatief voor dit zogenaamde dorpsatelier is gegroeid vanuit het strategische project WALDEN, de dorpsraad en de werkgroep Bolsterweide.

Samen met de gemeente willen ze een traject opzetten om na te denken over het ideale Neerijse van de toekomst want de tijd is er rijp voor, vinden ze in Neerijse. 'Het dorp heeft de voorbije jaren veel nieuwe gezinnen mogen verwelkomen, de lokale school floreert en het dorp ligt te midden van het WALDEN-gebied waar Vlaanderen in wil investeren', luidt het. Het initiatief heeft tot doel om concrete voorstellen te ontwikkelen voor verschillende sites in het dorp, zoals de kasteelsite, Kapel Ten Pui, de kerk, de Bolsterweide, de oude bibliotheek, verzamelpunten voor wandel- en fietsroutes,… Verder is het ook de bedoeling om bepaalde functies een plek te geven, zoals: ontmoetingsplekken, feestaccommodatie, vergaderlokalen, speelpleintjes…Ten slotte moet er ook aandacht gaan naar brede thema’s als vergroening, verkeersveiligheid, parkeergelegenheid, landbouw, toerisme, betaalbaar wonen, ouderzorg en eenzaamheid, kortom een hele boterham maar de initiatiefnemers zijn flink gemotiveerd.


Studiebureau

'Op 25 september werd in beperkte groep al een brainstormsessie georganiseerd om in grote lijnen te bepalen over welke sites, functies en thema’s nagedacht moet worden. Met die informatie gaat het onafhankelijk studiebureau, Atelier Romain, aan de slag. Dat bureau zal de hele denkoefening verder professioneel begeleiden', aldus de werkgroep. Op 11 oktober om 19:00 worden de Neerijsenaren alvast uitgenodigd op een eerste dorpsatelier in Gemeentezaal Ten Wijngaerd om samen na te denken over de toekomstige ontwikkelingen. Op 14 november vindt een tweede dorpsatelier plaats. Dan worden de ideeën van oktober nog verder uitgewerkt steeds met de begeleiding van Atelier Romain. Ben je van Neerijse en wil je mee nadenken over de toekomst van je dorp? Dan ben je welkom op 11 oktober en 14 november om 19 uur in Gemeentezaal Ten Wijngaerd.


Foto's © Michel Van Mullem
90 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page