top of page

Zeven artiesten of artiestenduo’s vanuit evenveel huiskamers

Bijgewerkt op: 25 okt.HULDENBERG - Op zondag 26 november gaan opnieuw een aantal gastvrije huiskamers in Huldenberg open voor artiesten en publiek ! Je kan kiezen uit zeven verschillende concerten gespreid over de diverse deelgemeenten. Elk concert wordt tweemaal gespeeld zodat je veertien kansen hebt om er bij te zijn.

Zeven artiesten of artiestenduo’s uit uiteenlopende genres zijn zowel gevestigde waarden als aanstormend talent. Voor € 10 per concert geniet je in elke huiskamer met de muziek bijna op schoot van een exclusief moment. Let wel: telkens zijn het aantal zitjes beperkt, het gaat tenslotte telkens om huiskamers. Meer info: cultuur@huldenberg.be of 02 302 43 63


De affiche dan...

JULIE MOSSAY & TUUR FLORIZOONE, 10:30 & 12:00, Huiskamer Ottenburg familie Michel & Rosette Detienne-Vermeulen, Kerkstraat 7

Als sopraan startte Julie Mossay haar carrière in 2005 bij de Koninklijke Opera van Luik. Sindsdien zong ze in alle grote operahuizen hier en in Frankrijk. Theater, komedie, cabaret en jazz: door haar brede interesse - met klassiek voorop - werkte ze met topnamen in de meest uiteenlopende disciplines. Zo laat deze durfal zich voor dit huiskamerconcert begeleiden door nog zo’n muzikant van veel genres : accordeonist Tuur Florizoone. Met de bagage van een jazzopleiding als pianist/accordeonist/componist waagt hij zich aan elke muziekvorm die zijn pad kruist: een mix van wereldmuziek en jazz bij zijn eigen trio Tricycle, maar bijvoorbeeld ook de prijswinnende soundtrack voor de Belgische film Aanrijding in Moskou. Ook benieuwd naar wat dit duo gaat doen met werk van onder meer Scarlatti of Satie?


RIET & STEFAN WELLENS, 11:00 & 12:15, Huiskamer Sint-Agatha-Rode, Huis van Rooi – Familie Baert-Vansina, Leuvensebaan 368

Na flink wat jaren als zangeres van Nederlandstalige liedjes stelde Riet vast dat haar eigen werk steeds persoonlijker werd.. Ze ruilde haar artiestennaam Jackobond in voor haar eigen voornaam: Riet, kort en goed. Haar carrière kreeg een stevige stoot toen ze enkele jaren geleden door de grande dame van het Nederlandstalige lied, Liesbeth List, werd uitgenodigd om deel uit te maken van haar afscheidstournee door Nederland en Vlaanderen. Riet is nu op pad met haar eigen, heel persoonlijke liedjes en haar album Aardbeien in januari, waarvoor ze steun kreeg van mensen als Bart Peeters en Raf Walschaerts van Kommil Foo. Haar begeleider is violist/gitarist Stefan Wellens, een van de begeleiders van Wannes Van de Velde die ook veel muziek uitwerkte voor theatergezelschappen.


EMMY d’ARC, 13:30 & 15:00, Huiskamer Loonbeek, Familie Thomas & Barbara Lauwers-Ericx, Nijvelsebaan 61

Deze singersongwriter stond al op haar elfde voor het eerst voor een publiek. Maar hoe jong ook, ze is intussen al jaren hard aan het werk. Solo met gitaar staat ze op het podium met de allure van een heel groot talent. En met die enorme stem. Ze heeft ervaring opgebouwd als voorprogramma van Daan, Amy McDonald, Simple Minds en Sting. De voorbije zomer was heel bijzonder voor haar: producer Jean Blaute leidde de opname van haar eerste album en ze stond met succes op Pukkelpop. Ingehaald door het management van onder meer Selah Sue én door het grootste bookingskantoor ter wereld, Live Nation, staat ze nu simpelweg in een huiskamer in Huldenberg. Niet te missen!


PIET VAN DEN HEUVEL & MIKE SMEULDERS, 14:00 & 15:30, Huiskamer Neerijse, Familie Edwin Segers, Langestraat 49

De Ideale Mannen, zo noemt Bart Peeters zijn begeleidingsband waarmee hij al twintig jaar grote en kleine zalen en festivals bespeelt. Een groep bestaande uit vijf multi-instrumentalisten die bovendien gezegend zijn met sterke stemmen. Uit de beste begeleidingsband van het land komen deze twee heren de popsongs van Piet Van den Heuvel spelen. Veel te bescheiden Piet is levende Belpop-geschiedenis. Tijdens de grote golf, eind jaren zeventig, die de Belgische popmuziek definitief naar een hoger niveau tilde, was hij de stem van de groep Scooter en hun megahit: You (Don’t believe in number one). Sindsdien is hij te horen op honderden platen en songs van collega’s. Met zijn eigen intieme liedjes en met Mike Smeulders aan zijn zijde kan hij voor serieuze verrassingen zorgen.


EMILE VERSTRAETEN & IVAN SMEULDERS, 14:30 & 16:00, Huiskamer Sint-Agatha-Rode, De Ferme Framboos – Familie Jan & Marjolijn Butaye-Bloemmen, Veeweidestraat 50

De Ideale Mannen, Deel 2! Ook dit duo plukken we uit dat getalenteerde nest rond Meneerke Peeters. Twee supermuzikanten: Ivan mogen we - behalve broer van Mike, zie hoger - gerust de orkestleider van De Ideale Mannen noemen – iets wat hij ook jarenlang was bij de kinderconcerten van Kapitein Winokio – en Emile heb je verder ook nog aan het werk gezien in het orkest van de televisiereeks Liefde voor muziek. Met de basisinstrumenten viool voor Emile en accordeon voor Ivan, hun stemmen en al hun andere instrumenten en talenten zal hun mix van folk, jazz en klassiek je verbazen. En ook hier: verrassingen nooit uitgesloten…


TUTU PUOANE & EWOUT PIERREUX, 15:00 & 16:30, Huiskamer Loonbeek, Familie Luc Bergé, Jan Van der Vorstlaan 67

Sinds Tutu Puoane begin jaren 2000 in België belandde door toedoen van jazzpianist Jack van Poll – mentor van zoveel groot jazztalent - is zij een van de meest tot de verbeelding sprekende stemmen van de hedendaagse muziekscene in de Lage Landen. Geboren in Pretoria, Zuid-Afrika maakte ze hier naam door opgemerkte samenwerkingen met onder meer het Brussels Jazz Orchestra, Bert Joris en deFilharmonie, Bart Peeters enz. Ook in de theaterwereld groeit haar naam gestaag. Zo maakte ze deel uit van Wim Vandekeybus’ dansproductie Speak Low If You Speak Love (2015) en van de erg succesvolle voorstelling Dear Winnie van KVS (Brussel). In haar thuisland won ze twee South African Music Awards, één voor haar album Quiet Now (2010) en één voor Mama Africa, als soliste met het Brussels Jazz Orchestra (2011). Tutu droomde er al lang van om, samen met haar partner, jazzpianist Ewout Pierreux, de poëzie van haar landgenote Lebo Mashile in songs te vatten. Wat eindelijk voorbije zomer in gang werd gezet en begin volgend jaar als album wordt uitgebracht onder de titel Wrapped in Rhythm. En Huldenberg krijgt dit geserveerd als exclusieve avant-première. Er bij zijn is de boodschap.


JAN DE SMET, 17:45 & 19:30, Huiskamer Neerijse, Familie Stijn & Maud Delagaye-De Gezelle, Grote Puystraat 2

Tja, wat moet je nog zeggen ter introductie van de man van duizend muziekjes, die op zijn eentje een eeuwenoude traditie van spitse muzikale variété vol subtiele humor verder zet met zijn uit de hand gelopen verzameling bijzondere instrumenten ? Na meer dan dertig jaar succesvolle tournees in heel Europa met De Nieuwe Snaar strijkt Jan, al dan niet solo, bijna dagelijks neer op grote en kleine podia overal te lande. Terwijl hij dit hele theaterseizoen in culturele centra zijn zeventigste verjaardag viert in grote de-luxe-bezetting, komt hij net zo graag zijn ambacht demonstreren in de intieme sfeer van de huiskamer.

Weet je wat het is met artiesten als Jan De Smet ? Ze geven altijd meer dan wat gevraagd wordt. Hoeveel geluk kun je hebben als publiek ?


De Huldenbergse huiskamerconcerten zijn een organisatie van de plaatselijke cultuurraad, cultuurdienst, Davidsfonds en zeven gastvrije huiskamereigenaars uit Huldenberg.

Meer info: cultuur@huldenberg.be of 02 302 43 63

Heb je recht met je UITpas op kansentarief? Dan kan je de tickets aan het onthaal van het gemeentehuis kopen aan 2€ per concert.


36 weergaven0 opmerkingen
bottom of page