top of page

Ypsilon, Hair & Art toont schilderijen van Catherine Poels en Patrick Michiels



HOEILAART - Zoals de baseline van Ypsilon verraadt, worden hier een kapbeurt en een kunsttentoonstelling gecombineerd. Voor het eerste wachten je de nostalgische kapperstoelen, voor het tweede elke wand die het kapsalon verder rijk is.

Catherine Poels parafraseert voor de gelegenheid Simone de Beauvoir in haar essai Le Deuxième Sexe'On ne nait pas femme, on le devient' zou ik zeggen 'Men wordt niet als kunstschilder geboren, men wordt het. Geboren in Brussel, deels gevormd door het zien van het werk van mijn vader in zijn atelier en de artisitieke omgeving van mijn familie, kan ik zeggen dat elke ontmoeting geteld heeft in de evolutie van mijn werk en me het plezier bijbracht om kleuren en vormen in evenwicht te brengen. De schilderkunst als materie, verstrooit de gedachte, de emoties, de revoltes en geeft hen vorm'.

Beide kunstenaars verrassen de toeschouwer. 'De schilderijen nodigen uit om te reizen door imaginaire landschappen vol emoties, dromen en poëzie. Figuratie is een voorwendsel om te schilderen. De aanwezige elementen van figuratie komen voort uit de vormen en de kleuren. Het voorgestelde werk is opgebouwd zonder vooropgezette ideeën en het kan ons verwarren.-', klinkt het nog.


De expositie loopt nog tot 3 maart bij Ypsilon., Gemeenteplein 19, 1560 Hoeilaart.

★★★☆☆


Foto's © Michel Van Mullem













54 weergaven0 opmerkingen
bottom of page