top of page

Woonproject Panquin volledig uitverkocht



TERVUREN - Al wie zich een exclusieve woonst wou aanschaffen in de Panquinsite vist momenteel achter het net. Het complete project is helemaal uitverkocht.

De gemeente Tervuren kocht de site van het ministerie van Defensie en kende na een open wedstrijd de herbestemmingsopdracht toe aan het consortium ION en PMV. Het bestaande erfgoed wordt inmiddels gerestaureerd en krijgt zoals bekend straks een nieuwe invulling. Intussen worden vier nieuwbouwvleugels opgetrokken. Een ervan liep vertraging op door een verzakking ter hoogte van de Duisburgsesteenweg maar voor het overige rijzen de bouwsels uit de grond op. In totaal zullen ongeveer 100 woonentiteiten beantwoorden aan alle mogelijke gezinstypologieën. Na restauratie wordt in de kazerne een viersterrenhotel gecreëerd met een restaurant en brasserie. Ook het gemeentelijk museum dat vroeger in het Huis van Melijn was ondergebracht, verhuist naar Panquin.


Cijfers

De eigenaars van de appartementen en penthouses zijn nu allemaal gekend. Nog wat cijfers tot slot: renovatie beschermd erfgoed 100 appartementen, 6 commerciële ruimtes (1.088 m²), hotel met 108 kamers en gemeenschappelijke delen (spa, restaurant, bar, vergaderzalen, feestzaal en polyvalente zaal), Gemeentelijk museum, oppervlakte terrein: 37.000 m², hotel: 9.800 m², residentieel: 12.300 m². Intussen schiet de restauratie van de kazern flink op en wat al zichtbaar is, oogt erg fraai.


Foto's © Michel Van Mullem/Panquin Project











138 weergaven0 opmerkingen
bottom of page