top of page

Winterhallen in Overijse aan derde editie toe en wordt weer topevenement in de regioOVERIJSE - Voor het derde jaar op rij organiseert EvenementO 'Winterhallen' in Overijse. De organisatoren hernemen de vaste waarden van de vorige twee edities en voegen ook enkele nieuwe elementen toe. De unaniem goedgekeurde ecologische schaatspiste van vorig jaar zal er op een andere plek weer liggen.

De winterhallen gaan open op 1 december en zorgen gedurende enkele weken opnieuw voor sfeer en gezelligheid en dit tot het einde van de kerstvakantie. De belangrijkste motivatie om het evenement terug te organiseren waren de duidelijke enthousiaste reacties van de bezoekers en de verenigingen. Op deze editie weer discoschaatsen sessies alsook gezellige zithoekjes. 'Zolang de hallen er blijven staan, kunnen wij er mooie dingen doen, je moet er gewoon wat oog en aanleg voor hebben. De rest geraakt opgelost met creativiteit' klinkt het terwijl de technische plannen volgens de laatste veiligheidsvoorschriften gefinaliseerd worden. 'De lokale overheid schrijft ons daar opmerkelijk de strengste voorschriften toe, maar onze bezoekers varen daar wel bij'.

Dit jaar zal alles opgebouwd worden rond een centraal winterdorpsplein, met daarop een aangepaste kiosk waar er altijd wel iets extra zal gebeuren. EvenementO belooft een volgestouwd programma met warme winterconcerten in een reeks diverse muzikale genres, maar even goed een voorstelling van een professioneel poppentheater, een door dansverenigingen op maat gemaakte dansvoorstelling, enkele namiddagen met een Uur Cultuur enzomeer. 'We gaan dit jaar onze unieke setting maximaal uitspelen. Het cultuuraanbod in de Druivenstreek is reeds mooi divers, toch kunnen we nog verder aanvullen mèt en uitgebreid de ruimte geven aan wintercaféconcerten. We legden ondermeer swingbluesbands als Waking Up Dolores en het feestcollectief Steam Factory vast, we geven de lokale helden van Los Kabrios en de Starfighters terug een podium, maar ook de Koninklijke Harmonie St Martinus die graag in die gezellige Winterhallen een winterconcert wil komen spelen. De voltallige Hagelandse blaaskapel is ook van de partij. Nog verder uit de Kempen komen de rockabilly boys van Truck Stop Cutie..En zo zorgen we dat er elke dag wel iets op de gevulde affiche staat. Verder klinken onze DJ’s en onze eigen Winterhallen playlist', laat EvenementO weten.
Hobbykoks

Op de affiche vinden we op 2 december al een heel opmerkelijk event terug : Stoverijse. 'De naam is net als het concept al even simpel als goed gevonden : we willen uitmaken wie in de Druivenstreek het beste stoofvlees kan maken volgens eigen recept, en door de jaren heen zijn we als hobbykoks al veel mensen tegen gekomen die dat beweren... Elke hobby-kok van elke leeftijd en elke huismoeder zal zich dus mogen aanmelden met een pot stoofvlees bereid volgens eigen recept, wij voorzien een professionele jury met bekende chef koks en bekende stoofvlees kenners. Het oordeel van die jury wordt aangevuld met een hele grote publieksjury want we gaan die Stoverijse-potten ook allemaal samen laten smaken in de Winterhallen. Het hele reglement is in opmaak, de bijbehorende honderden proefkommetjes , frietjes en mayonaise worden besteld. Het is een concept dat al een tijd in ons hoofd staat te stoven en waar we nu een waar culinair feest in de Winterhallen gaan rond bouwen'.


Prikbord

De Winterhallen bleken de voorbije twee edities een warme plek waar een zeer breed publiek elkaar terug vond. Zo ook families die wel in de Druivenstreek wonen maar zich door het jaar minder verbonden voelen met het sociale culturele leven van de gemeente. 'Dat willen we blijven doen: iedereen aanspreken tussen 0 en 99. Wij reiken met de verenigingen die ons helpen sfeer en vlotte bediening aan, en dan komen de babbels wel vanzelf. En soms wordt het dan een echt feestje'. De organisatoren halen op 15 december het concept van de Message Party van onder het stof, waar je tussen het feesten door briefjes en boodschappen voor mekaar kan achterlaten op een groot prikbord. 'Het zal echt oldskool met pen en papier zijn en een nummertje op de borst zoals de meeste dertigers en veertigers zich herinneren uit hun wilde feestjaren. De DJ wordt ook een topper uit die jaren'.
Engagement

De Winterhallen organisatoren danken voor de uitbating de vele verenigingen, maar eveneens de partners die het financieel mogelijk maken. 'We kunnen gelukkig rekenen op veel goede contacten die mee het nut zien van de Winterhallen. We steken als EvenementO onze nek uit vanuit een engagement om op een professionele manier mensen samen te brengen, we worden niet gesubsidieerd en krijgen dit dus ook enkel op poten omdat iedereen zijn steentje bijdraagt. Maar het is overduidelijk dat Winterhallen een meerwaarde is en dus als concept ook een blijver zal moeten worden in de Druivenstreek'.


Winterhallen, van 01 december 2023 tot 7 januari 2024 in de Markthallen aan het Stationsplein in Overijse. Open donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en in de vakantie. Openingsuren en affiche makkelijk en up-to-date te vinden op www.winterhallen.be.


Foto's Bart Goossens
235 weergaven0 opmerkingen
bottom of page