top of page

Winterconcert KH Sint-Martinus Overijse koos voor zangstemmen uit de regio
OVERIJSE - Buitenissig zangtalent maakt reeds enige jaren furore op menig kerstconcert. Zo doorbreekt men het weerkerend stramien waarop zo'n muzikale feestavonden zijn gestoeld. Sint-Martinus gooide het zaterdag ook al over een andere boeg door Tiany Michiels (foto boven), Joris Bosman en Tim Janssens uit te nodigen.

Het concert werd in tweeën gesplitst en liet het eerste deel volledig over aan de harmonie die nog maar eens bewees dat ze doorheen hun 200 jaar bestaan opklommen tot een van de beste uit de regio en ver daarbuiten. Onder leiding van dirigent Jan Huysentruyt klonken nummers als 'A Highland Rhapsody', 'La Novia', 'The King's Castle', 'The Ludlows', 'Jitterburg' en een medley boordevol oorwurmen van de hand van de onnavolgbare Henry Mancini letterlijk als meesterlijk gebrachte muziek in de oren.Joris Bosman


Gedurfd

Na de pauze werd het vocale talent van de avond aangekondigd. Tiany Michiels als finalist van The Voice Kids in 2020, haar intussen vaste begeleider Tim Janssen als multi-instrumentalist en tenor Joris Bosman met een twintigtal operettes op zijn palmares alsook hoofdrollen in menig musical. Op het repertoire van de deels vocale helft hoorden we opener 'You raise me up' door Michiels en Bosman gevolgd door een resem hitwerk als 'Bohemian Rhapsody', 'Lift me Up' van Rihanna, 'Hallelujah' van Leonard Cohen, 'Fix You' van Coldplay tot een aanlokkelijke versie van 'Let It Be' van John Lennon en Paul McCartney in een arrangement van Robert Longfield. Er werd gedurfd afgerond met 'Shallow' van Bradley Cooper en Lady Gaga dat samen met nummers als 'You Rise Me Up' of 'Skyfall' in ons geheugen zit gegrift dat je meteen met het origineel ging vergelijken. Een tijd verliezende bezigheid want Freddie Mercury, Rihanna, Coldplay of The Beattles zijn uit heel ander hout gesneden. Tiany Michiels en Joris Bosman speelden hun eigen accenten uit en vulden het podium met enige originaliteit. Michiels kon ons alzo erg bekoren met haar eigenste 'Let It Be' bijvoorbeeld. Onze regio bevat nogal wat podiumtalent. Fijn dat het op zo'n feestelijke avond mocht uitpakken.


Foto's © Michel Van Mullem

★★★☆☆
Vlnr. Tim Janssen, Tiany Michiels, Joris Bosman en dirigent Jan Huysentruyt
205 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page