top of page

Wilde Druivenfeesten met Niels Destadsbader als opener en Barbara Dex als afsluiterOVERIJSE - Deze avond werd in Overijse het programma van de komende Druivenfeesten wereldkundig gemaakt. Die lopen van vrijdag 25 tot en met woensdag 30 augustus 2023 en dragen het thema 'Wild' met zich mee. De slotavond heet 'Begijnhof Bonanza' waardoor de Overijsese feesten thematisch héél dicht bij het Hoeilaartse thema van de Druivenfestival zit want ook daar gaan de saloon-deuren klapperen.... in september dan.

'Zonet werd het volledig programma van de Druivenfeesten 2023 bekendgemaakt, op enkele verrassingen na die later toegevoegd worden', klonk het vanavond vanuit Overijse. 'Benieuwd wie er allemaal komt spelen en wat je allemaal kan beleven tijdens de feesten ?Ontdek het op www.druivenfeesten.be. Dat het een WILDE editie wordt, is alvast een zekerheid!'. Opener wordt Niels Destadsbader die enkele jaren geleden ook al eens te gast was met een avondshow op het Luppeplein. 'Eerst zorgen de ska beats van MoodCollector al voor een sfeervolle opener op het Justus Lipsiusplein, na de officiële opening', luidt het. Op zaterdag volgen de zuiderse vibes van de Congazz en de swingende sixties gitaarmuziek van The Magical Shadows op het Lipsiusplein. Ook de enige echte Willy Sommers komt het Begijnhof in vuur en vlam zetten, nadat eerst jong (en iets ouder) uit volle borst mee kan zingen en dansen bij Alle Kleuren, de K3-tribute band. Zondag brengen Lander & Adriaan op het Luppeplein hun verrassende, virtuoze mix van 90's dance en jazzbeats. Op het Begijnhof staan The Soul Train Experience en Discobar Galaxie op de affiche. Maandag brengt Biezen, het nieuwe project van Gorki-bassist Erik Van Biesen, een rock-’n-roll naar het Lipsiusplein.


Moeder-dochtermoment

Op het Begijnhof wordt dan iets jonger talent van eigen bodem aangekondigd: Shaka Shams en Chibi Ichigo. Afsluiten op een hoogtepunt doen DJ Nina Black en Bonzai-icoon Yves Deruyter. Op dinsdag ouwe getrouwe Daan en band voorafgegaan In de namiddag door Margiet & Celien, hét moeder-dochtermoment om naar uit te kijken. Woensdag sluiten de feesten 2023 af met de slotshow 'Begijnhof Bonanza', een heus Western feest onder leiding van country girl Barbara Dex. Voor het overige ontbreken de traditionals niet: de Druivenstoet, het aperitiefconcert, de Druivenexpo, de kindernamiddag, de Druivenrace, ... enzoverder. Net als vorig jaar kan je op maandag naar de avondeditie van de jaarmarkt. Schatten zoeken op de rommelmarkt kan traditiegetrouw op zaterdag. Kijk voor het volledige programma en alle details op www.druivenfeesten.be.168 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page