top of page

Wijk Steenberg/Soulstep wint met verve Lichtstoet 2022

Bijgewerkt op: 19 sep. 2022DRUIVENFESTIVAL - Het werd zaterdagavond een ware singing and dancing in the rain maar den feestende Hoeilander trok zich daar zoals steeds weinig van aan. Het werd al bij al een denderende editie met Nero's avonturen als dankbaar thema maar vooral eentje om in te kaderen qua wagenbouw. Wijk Steenberg/Soulstep reed buiten met een erg fraaie en professioneel ogende kar. En dat had de jury ook meteen gemerkt.

Prijs beste lichteffecten ging naar GO Het Groene Dal, voor kledij waren de pluimen voor Sint-Clemensschool terwijl de Scouts het thema het best hadden uitgewerkt. Uiteindelijk zorgde dat voor dit scorebord: 1. Wijk Steenberg/Soulstep, 2. GO Het Groene Dal, 3. de Scouts, 4. De Blauwe Vinken en Ekseeko, 5. Wijlen Zen Doender/Explosion Dance ex-aequo Sint-Clemensschool en 6 de Hoeilaartse Chiro. Dit is 'maar' een uitslag want stuk voor stuk zagen we pareltjes van handenarbeid voorbij rijden. Werd de beleving steeds compleet door de indrukwekkende choreografiën maar vooral de moed, enthoesiasme en blijdschap die bij elke deelnemer tussen de lampjes te merken was.


Cabrio's

De Hoeilanders waren weer groots en konden nog maar eens prat gaan op hun onnavolgbare stoet. En ondanks de barre weersomstandigheden konden de organisatoren rekenen op een massa toeschouwers. Nero & Co waren er in een resem gedaanten. De enige echte figuranten mochten de stoet openen vanuit sjieke cabrio's. Ze hadden het meer dan verdiend want ook zij droegen de ode aan Sleen en zijn geesteskinderen maandenlang mee op hun schouders. Ze zullen zich wel rot geamuseerd hebben al moet je het toch maar telkens opbrengen. Nog vertellen dat Go Het Groene Dal er met de Publieksprijs Miel Taymans vandoor ging en dat de stoetenbouwers de Motoclub, Cars & Dreams, Oscar & Oscar, Deadline Dance en De Nerosprieten heel erkentelijk zijn. Zij allen zorgden er mee voor dat ook deze editie in het geheugen gegrifd zal blijven.

(Foto's Michel Van Mullem)

128 weergaven0 opmerkingen
bottom of page