top of page

Werken Vuurgatstraat Hoeilaart/Overijse wellicht nog tot in najaar



HOEILAART/OVERIJSE - Een niet onbelangrijke verbinding tussen Hoeilaart en Overijse werd sinds 7 november volledig afgesloten voor het doorgaand verkeer. De Vuurgatstraat zou een complete make-over ondergaan maar vooral het gebrek aan fietspaden was een prioriteit.

Vijf maanden later ligt er nog behoorlijk wat werk te wachten en zal het voor chauffeurs en fietsers nog omrijden zijn. Sommigen blijken zich daar niet aan te storen en rijden de wegenwerken tegemoet met alle gevolgen vandien. Afgelopen donderdag raakten nog enkele voertuigen niet eens halverwege zodat ze noodgedwongen terug naar af moesten. Voor wie naar Jezus-Eik wil, werd er een omleiding voorzien via Vlierbeekberg en de Brusselsesteenweg. Bij het wandelen richting de werken merk je snel hoe de luchtvervuiling er veel minder kans krijgt en hoe stil het in de omgeving werd. Het is er elke dag zo'n beetje autoloze zondag.


Fietssnelweg

Gezien de omvang van de resterende werkzaamheden is het twijfelachtig of die omstreeks de lente kunnen afgerond worden. Een andere bron is realistischer met de melding dat de hinder tot in het najaar zou duren. De Lijn wist het op te lossen met bordjes 'geen bediening van deze halte tot het einde van de werken'.... Al bij al blijven veilige, gescheiden fietspaden in de Vuurgatstraat en de Esdoornenlaan een must. Die nieuwe fietspaden zullen bovendien aansluiten op de fietssnelweg langs de E411 die er ook staat aan te komen.


FOTO'S © Michel Van Mullem




















741 weergaven2 opmerkingen
bottom of page