top of page

Werken riolering gestart ook met oog op nodige uitrustingen naar de toekomst in het kader van nieuwe technologieën in centrumHULDENBERG - Vrijdag 19 april werd er met de nutsmaatschappijen een controlerondgang gedaan naar aanleiding van de start van de nutswerken en ter voorbereiding van de rioleringswerken in een latere fase in het centrum van Huldenberg.

De wens is om de zone van het kruispunt in het algemeen belang meteen te voorzien van de nodige uitrustingen naar de toekomst in het kader van nieuwe technologieën (glasvezel in functie van sneller internet, 400 Volt technologieën, …).

De gemeente maakte meteen de frasering van die werken kenbaar onder voorbehoud van weersomstandigheden of onvoorziene gebeurtenissen.
Week 1 (22-26 april 2024)

Maandag en dinsdag A. Goossensstraat tot aan driehoekig pleintje, woensdag Doorsteken rondom kruispunt en van A Goossensstraat tot aan trappen naar kerkhof langs boekenwinkel, donderdag en vrijdag De Peuthystraat noordelijke zijde + stukje A.Goossensstraat aan het kruispunt


Week 2 (29 april -3 mei 2024)

Maandag Hoek aan Fine Food Vanderperren + stukje Gemeenteplein thv KDC Immo, insdag De Peuthystraat zuidelijke zijde, onderdag en vrijdag Gemeenteplein en Elzasstraat

Op donderdag en vrijdag (25-26 april) en maandag en dinsdag (29-30 april) geldt er een parkeerverbod op de parkeervakken langs De Peuthystraat zodat de doorstroming op de N253 zo goed mogelijk gegarandeerd blijft. Tijdens deze dagen dien je de wagen te parkeren op Parking De Kronkel. Leveringen kunnen wel plaatsvinden. De toegang naar woningen en handelaars wordt met loopbrugjes verzorgd.

Na deze voorbereidende nutswerken volgen nog individuele aansluitingen (plaatselijke werfputten) per woning of handelspand. Hiervoor neemt de nutsmaatschappij nog met u persoonlijk contact op', klinkt het. 'Deze aansluitingen duren vermoedelijk tot aan het begin van de zomervakantie. Tijdens de zomervakantie vinden er geen werken plaats en gaan er allerlei evenementen door in het centrum van Huldenberg. In oktober starten de rioleringswerken van Aquafin die één jaar in beslag nemen. De aannemer van deze werken plant een infomoment waarbij er onder andere specifieke vragen gesteld kunnen worden over de werken, alsook de hinderpremie voor handelaren. De datum van dit infomoment wordt later gedeeld. Na de rioleringswerken volgt de ontharding en vergroening van het gemeenteplein in 2025'.


Meer info: Fluvius via 078 35 35 34 of d gemeente via het nummer 02 302 43 34 of via mobiliteit@huldenberg.be.


Foto's © Michel Van Mullem

102 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page