top of page

Werken op Vossemberg willen maximum snelheid van 70 naar 50 brengenVOSSEM/DUISBURG - Van 7 tot 24 juni vinden er werken op Vossemberg plaats met het oog op een nodige snelheidsbeperking. De aanpassingen zullen beurtelings verkeer mogelijk maken: wie de dorpskern van Vossem of Duisburg uitrijdt, zal voorrang hebben.

'Buurtbewoners zijn al langer vragende partij om de overdreven snelheid aan te pakken aangezien de huidige wegversmallingen te weinig effect hebben. Het probleem stelt zich vooral beneden aan de weg in Vossem waar de bewoning begint en de zone 50 start', laat het gemeentebestuur weten.

Blijkt dat Vossemberg de enige gemeenteweg was waar nog 70 km/u gereden mocht worden. 'De tijdswinst is echter beperkt tot 10 à 15 seconden en weegt niet op tegen de veiligheid en leefbaarheid van de omgeving. Met de verlaging naar 50 km/u geldt er een zelfde snelheid als op de andere gemeentewegen', klinkt het.


Verkeersveiligheid

Langzamer rijden, is nu eenmaal veiliger. Een bijkomend voordeel: in de grotere plantvakken is nu meer plaats voor groen en bomen. Wie daarna nog steeds de snelheidslimiet van 50 km/u negeert, moet rekening houden met de snelheidscamera die er op termijn zal staan. Deze handhaving ligt in de lijn met de aanpak op andere verbindingswegen: hoofdzakelijk controleren op plaatsen waar het meest en het snelst gereden wordt.


22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page