top of page

Werken fiets- en voetgangerstunnel Welriekendedreef in laatste faseOVERIJSE - Goed nieuws voor de gebruikers van de fiets- en voetgangerstunnel aan de Welriekendedreef. Vanaf 19 juni zal de aannemer deze doorgang terug open zetten. De werken zitten namelijk in de afwerkfase.

De aannemer vraagt om tot dan de tunnel niet te gebruiken.

'We merken dat de herashekkens af en toe worden opengeschoven om er langs te fietsen, maar de huidige werken brengen nog gevaarlijke situaties met zich mee', klinkt het. Na 19 juni zal de aannemer nog verschillende kleinere zaken afwerken, zoals het aanbrengen van (lichtgevende) markering. 'In de tunnel zelf zal er verlichting aanwezig zijn, buiten de tunnel is er geen verlichting voorzien. Er werd gekozen voor markeringen die licht afgeven en fluoriserend zijn, om de dieren uit het Zoniënwoud en de omgeving niet te storen', Op de helling naar de tunnel werd gekozen voor een kunstwerk van een vliegend hert, een bedreigde diersoort die in het Zoniënwoud voorkomt.


Alternatief

Met initiatiefnemer Werken aan de Ring wordt volop ingezet op meer en betere fietsinfrastructuur. 'We bouwen veilige fietspaden en comfortabele fietsbruggen en -tunnels. Zo fiets je snel en vlot langs en over de Ring. Op deze manier bieden we weggebruikers een waardig alternatief voor de auto en verminderen we stap voor stap het aantal auto’s op de Ring. De aanleg van de fietshelling Welriekendedreef kadert in deze ambitie', laat 'Werken aan de Ring weten.


Meer informatie over het project via werkenaandering.be/welriekendedreef


70 weergaven0 opmerkingen

コメント


bottom of page